Jenny Carlson i lovande comeback

Jenny Carlson. Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Sist ut i inspringet, men mest spelsugen av alla. Jenny Carlsson gick från skada till de spelandes skara när LUGI HF bekvämt besegrade VästeråsIrsta HF, 29-18.

– Jag är glad att jag vågar köra på och inte backar, log hon efter en lovande säsongsdebut.

Hon hade lång tid på sig att fundera på hur återkomsten skulle bli men lät inte tankarna spela ett spratt.

När Dragan Brljevic väl hade bestämt sig för att en förändring behövdes för att lösa likaläge, tog timeout och bytte in Carlsson efter tolv minuter fanns bara vägen framåt.

I perspektiv dock, en dyster oktoberkväll för nästan ett år sedan gick både korsband och ledband av i knäet på den kapabla mittnian.

En av flera smällar som hållit henne från spel långa perioder de senaste åren. Också axeln och magen har spökat, hack i karriären som i högsta grad lever vidare för 21-åringen.

– Motgång föder framgång, man blir mentalt och fysiskt starkare. I efterhand blir det något positivt, man får ett år att träna upp sig. Hoppas det visar sig nu, sade Carlsson som fick 20 minuter där kvarten före paus också hade sitt att säga för LUGIs seger på onsdagskvällen.

Från 5-5 till 16-7 i paus.  Jenny Carlsson var snabb till skott, dundrade från elva meter direkt i nät. Nästa pärla prickade stolpen men det var också tillräckligt för VI att uppmärksamma den comebackande faran.

Ett kliv ut för mer bevakning, vips mer utrymme för Carlsson att lägga in bollen till Anna Lagerquist på linjen – en öppning som var inkörd långt före skadefrånvaron.

– Jag älskar att passa in till och linjen och vi passar bra ihop, sade Carlsson som fann sig väl tillrätta med lika bekanta kollegorna Hanna Blomstrand och Melissa Petrén på nio meter.

– Där har vi kvar stommen i laget, viktigt att vi fått ett år eller mer på oss att spela ihop det.

Segern var odiskutabel, orsaken enkel handbollsmatematik.

Fler anfallshot och framförallt en återvändare som gav djup framåt.

VästeråsIrstas skuta kantrade med elva bollars marginal till slut.

Jenny Carlsons fem mål och tre assist var ännu en signal om att hon gärna lämnar skadehistoriken bakom sig. Inga tveksamheter skymtade i comebacken.

– Timing och allt sånt kommer med fler matcher, det var inte perfekt och det blev några turmål kanske. Men har de sagt att jag är klar är det bara att köra.

LUGI HF – VästeråsIrsta HF 29-18 (16-7)

LUGI HF

Melissa Petrén 6, Hanna Blomstrand 6 (5), Beatrice Nilsson 5, Jenny Carlson 5, Elinore Johansson 2, Anna Lagerquist 2, Elsa Persson, Ebba Engdahl & Maja Dreyer alla 1.

VästeråsIrsta HF

Matilda Forsberg 4, Hannah Flodman 4 (1), Viola Paulsen 3, Ellen Göthlin 2, Viktoria Högström Unell 2, Hannah Grytegård, Ida Lindblom, Emilia Lövstad alla 1.