Jämnt derby i paus – sedan ryckte H65 Höör som vanligt

Ola Månsson, H65 Höör. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Lugi HF skakade H65 Höör som hade stora bekymmer med den vinröda målmaskinen Hannah Flodman. När slutsignalen i Sporthallen ljöd hade serieledarna ändå återställt ordningen med ännu en seger och 33–28.

Det stod 16 lika i paus. En signifikant siffra, så många mål totalt gjorde Flodman i en imponerande insats för gästerna.

– Hon är magisk bra. Och vi fick inte ens en varning på henne. Det går inte att vara mycket bättre än vad Flodman var idag, sade Ola Månsson i ett pressmeddelande.

Det H65 kunde göra, jobba på framåt, gjorde serieledarna också.

Rycket kom snabbt efter paus, fyra måls ledning som var plus sex som mest. Tränaren tillhörde dock inte dem som förtjusades fullständigt av målfesten.

– Redan förra säsongen började vi bli bättre på anfallsspelet. Problem nu är att vi inte är lika bra försvarsmässigt och det inte så att vi tränar mindre försvar, sade Månsson.

Mikaela Mässing nätade tolv gånger för H65 som nu ståtar med 13 raka segrar i SHE.

– Vi vinner med fem mål och LUGI är nöjda med det, men som tränare för H65 är jag orolig för att försvaret inte är bra. Vi är inte så tuffa och fysiska som vanligt, just det våra motståndare brukar ha mest respekt för. Men det är jobbigt att vara negativ när vi tagit 13:e raka segern i SHE, summerade tränaren intrycken i pressmeddelandet.

H65 Höör–Lugi HF 33–28 (16–16)

Matchprotokoll >>

Statistik >>

Tabell >>