Islossning för Lugi – storseger över VästeråsIrsta

Hannah Flodman. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Spänningen kom på skam. Lugi HF fick försvarsspelet att stämma och dominerade efter noter mot VästeråsIrsta. Istället för förstärkt topptillvaro för gästerna ökade vinrött takten i jakten på fjärdeplatsen.

– Efter den senaste matchen kan jag inte beskriva hur skönt det var, sade Esmeralda Fetahovic till C More.

Lugi har agerat varannan-gång-lag på slutet, som bäst på hemmaplan. Det fick VästeråsIrsta erfara när Fetahovic briljerade mellan stolparna och utespelarna turades om att spela fram varandra med fart och fläkt.

Hög träffprocent från stöttepelarna Hannah Flodman och Melissa Petrén (nio mål). Julia Olsson kom i breda lägen i urladdningen, 15–8 halvvägs.

VästeråsIrsta stötte på patrull mot en resolut defensiv och den storspelande målvakten.

Så länge det handlade om snabba avkast och en och annan kontring hängde bortalaget med hjälpligt. I uppställt spel löste VI aldrig knuten och blev tidigt avhängt.

– Spelet sitter inte riktigt riktigt. Det är alldeles för hattigt, för dåliga passningar och för dåliga lägen, sade Ellenor Nilsson Åström till C More i paus.

Niometaren höll huvudet högt, prickade klykan upprepade gånger och nådde sju mål till slut. Lugis överläge i lyckade möjligheter, bland annat Emma Bromées vinklade avslut från kanten bestod dock. 

Vänstersexan gjorde sina första SHE-mål, dubbelt upp dessutom för vinnarlaget.

Matchen slutade 27–18 och tog Lugi till femteplatsen med fyra omgångar kvar. VästeråsIrsta får lägga in en betydligt högre växel för att försvara sig som tabellfyra, marginalen är en poäng för närvarande.

– Vi vill så klart ha hemmafördel i kvartsfinalerna, sade Fetahovic till C More.

Lugi HF–VästeråsIrsta 27–18 (15–8)
Matchprotokoll >>
Tabell >>