Inget drama när Sävehof visade var skåpet ska stå

Sävehofs Thess Krönell Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Kungälv har tre raka förluster i SHE-ligan mot Sävehof och har egentligen aldrig varit i närheten av att rubba de svenska mästarna. Ikväll har Kungälv fördelen av hemmaplan och möjligen även av att matchen inte är särskilt viktig för Sävehof – de lär hur som helst gå till slutspel och toppa formen där. Desto viktigare är matchen för Kungälv som just nu balanserar på en slak lina mellan slutspel eller att bli indragna i nedflyttningsträsket.

Under de första 15 minuterna kunde man faktiskt tro att det här skulle bli en jämn match. Det var målsnålt, hafsigt och slarvigt från båda håll. Sen vaknade Sävehof till och drog iväg med hela åtta måls ledning utan att förta sig. Kungälv blev statister och visade upp en mäktig provkarta på konsten att missa lägen. Förvisso var Wilma Kroon Andersson i Sävehofs mål på gott humör, men Kungälvs klena avslut var en stor del av förklaringen till hennes räddningsprocent på 50.

Efter en första halvlek är det tydligt att matchen saknar dramatik och underhållning. Hemmapubliken är lågmäld och hoppas på ett mirakel i andra halvlek.

En glädjande notering kunde dock konstateras, Joanna Haggren i Sävehof är tillbaks i spel efter en svårartad korsbandsskada.

Halvtidsresultat: 8-15

I andra halvlek uteblev det där miraklet som hemmapubliken och den entusiastiske speakern hoppades på. Snarare blev det en transportsträcka där Kungälv ändå höjde sig bitvis. Ja laget vann till och med andra halvlek med ett mål och stundom var målen riktigt snygga, inte minst när Julia Walstern dundrade på. Men roligast var det ändå när Kungälvs nyförvärv, sjuttonåriga fyndet Charite Mumbongo, under tre saliga minuter effektivt satte tre mål nere vid stolproten.

Även Sävehof har gjort ett par riktigt fina förvärv. Bäst hittills över hela säsongen har Ida Staxen Lagerbon varit med ett distinkt, effektivt spel. Men ikväll var alla spelarna i Sävehof bara så bra som det behövdes, där finns mer att ge. För ovanlighetens skull blev inte Johanna Forsberg målbäst med sina tre mål på lika många försök. Istället toppade Thess Krönell målskyttet tack vare obändig styrka på sexmeterslinjen, Thess är det få som rår på.

Det är bara för Kungälv att bita ihop, träna ännu mer och värva ännu bättre. För Sävehof är säkerligen hela säsongens upplägg fokuserat på vårens slutspel med mycket att försvara.

Slutresultat: 22-28

Kungälv: Amanda Borgström 5, Linnea Rundberg 4, Julia Walstern 3, Wilma Pettersson 3, Charite Mumbongo 3, Victoria Strålman 2, Alma Jöhnsson 1, Amanda Sjöstrand Hallman 1

Sävehof: Thess Krönell 4, Emma Fernis 4, Johanna Forsberg 3, Ellenor Åström 3, Ida Staxen Lagerbon 3, Trine Wacker Mortensen 2, Hanna Örtorp 2, Amelia Lundbäck 2, Nina Dano 2, Kajsa Lindberg Blohm 2, Joanna Haggren 1

Anders Hilmersson