Ingen match mellan Boden och Skövde

Elma Örtemark, Skövde HF. Foto (arkiv): Christoffer Borg Mattisson / Handbollskanalen.se

Det blir ingen match mellan bottenkollegorna Boden Handboll och Skövde HF. Skövde har lämnat walkover och Boden döms därmed till vinnare med 10–0.

Matchen var helt betydelselös då det inför den sista omgången redan stod klart att Boden åker ur SHE och Skövde tvingas till kval för att kunna hålla sig kvar. Nu har Skövde HF lämnat walkover till tisdagens match lagen emellan, varpå Boden tilldöms segern med 10–0.

”Med anledning av de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten meddelat att inte resa onödiga resor i Sverige så lämnade Skövde HF på lördagen in en begäran till Svenska handbollsförbundets tävlingskommitté att matchen inte skulle behöva spelas. Skövde HF bokade redan i Januari tågresan till Boden och bara för några dagar sedan kom nya direktiv att undvika kollektivtrafik från handbollsförbundet. Allt för att minska kontakter med allmänheten,” skriver Skövde på sin hemsida.

Tävlingskommittén tittade på Skövdes förslag och kom fram till att de fick lämna walkover om de tog på sig att betala de kostnader och intäktsbortfall som Boden har för sin hemmamatch. Dessutom ska Skövde betala domarnas resekostnader.

Skövde HF har accepterat det och därmed är matchen inställd. Nästa match för Skövde HF blir istället i kvalet till SHE.

LÄNK: Ingen resa till Boden för Skövde HF