Inför kval till elitserien damer.

Carin Bergdahl Boden Handboll från allsvenskan mot Tyresö 2015/16.

Nu kommande påskhelg så startar kvalen till elitserien damer för säsongen 2016/17 och har tre högst intressanta matcher. Då man från SHF lägger en sådan kvalomgång på påsken så ställer det givetvis till problem för klubbarna då serier avslutats helgen före och man inte har en aning om vem man möjligen kan möta i ett kval. Något man måste tänka om framförallt när det gäller långa resor men även att hallar kan helt enkelt vara stängda under påskhelgen.

Nu blir matcher första rundan i elitkvalet flyttade av ovan anledning vilket man kunde förutsäga och inte lägga alls några kvalmatcher på påskhelgen, det är ju matcher som inte påverkar andra lag än de inblande i respektive match om upp eller nedflyttning. Det kostar istället lagen (föreningarna) en massa tid och energi att hitta lämpligt datum vilket kunde undvikas om man istället sätter ett sista datum för första rundan, typ 30 mars skall runda 1 vara spelad. Det gäller att hålla ner kostnader för klubbarna och att datumet är attraktivt för att få publik till denna härliga damhandboll.

Eskilstuna GUIF tar emot Kristianstad HK och favorit är Kristianstad, ett GUIF som inte kunnat gå på alla cylindrar sen skadan på Linn Persson och varit lite ojämna, möta bästa kvallaget från eliten blir därmed en svår uppgift. Storfavorit är Kristianstad att behålla sin elitplats.
Hade matchen spelats innan juluppehållet hade tipsen varit 50-50.
Tips är att Kristianstad är för starka för GUIF idag och det blir bortavinst.

OV Helsingborg tar emot IF Hellton som förnämligt tog sig upp till eliten via samma kval förra året vilket påvisar att inget är omöjligt.
Detta blir en tuff historia om platsen, Hellton har tempo med sig men OV har en god vibb genom bra avslutning av allsvenskan.
Att våga sig på tips är som att gå ut på en våris, Hellton favorit men OV kan skaka om Hellton om man vinner första rundan.
Tips är att OV vinner första rundan genom hemmafavör.

Boden Handboll allsvenskans tvåa på målskillnad tar emot Önnered HK från Göteborg och en fullsatt Boden Arena är att vänta, 1400 åskådare. Boden Handboll har en våg av segrar och gått som tåget sedan juluppehåll, Önnered har kanske inte haft samma framgång i eliten denna säsong men har mycket stor erfarenhet av en långt elitspelande, tunga skador har givit en kvalplats denna säsong vilket Önnered givetvis vill förvalta till nytt kontrakt.
Tips är att Boden Handboll kniper chansen med den sjunde spelaren (publiken) och pressar Önnered.

Kvalet till elitserien blir spännande och även kvalet till allsvenskan vilken Handbollskanalen återkommer till inom kort om ”kvalet till allsvenskan”, det kvalet har måndag som speldatum för första mötena i kvalet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here