IK Sävehofs lagkapten slutar efter säsongen – satsar på solenergi, och SM-guld

Elin Enhörning. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

IK Sävehofs 27-åriga lagkapten Elin Enhörning slutar med handbollen efter säsongen. Anledningen, hon ska satsa på sin karriär som civilingenjör. Men innan klistret ersätts av uträkningar har hon ett tydligt mål – SM-guld.

– Det hade först varit väldigt roligt att får avsluta så, det är något av en dröm jag har, säger i en intervju med GP.

Ikväll inleds slutspelet för Partillelaget. För motståndet står BK Heid, vilket innebär Göteborgsderby. IK Sävehof är stora favoriter att gå vidare från kvartsfinalspelet. Men vägen dit har varit skakigare än tidigare för Sävehof och mittsex-kapten Enhörning.

– Jämfört med tidigare år så har det här varit en säsong som gått upp och ner. Vi har haft ovanligt många och långvariga skador och med ett stundtals tätt matchande har det påverkat truppen, säger Elin Enhörning till GP och fortsätter:

– Men nu känns det mest uppåt, vi vann serien och börjar sakta men säkert få tillbaka såväl energi som skadade spelare och ska förhoppningsvis gör att ett riktigt bra slutspel.

Som förhoppningsvis för Enhörnings del kan avslutas med ett SM-guld innan hon går vidare till en civil karriär. Hon går in på sitt femte studieår där hon läser till civilingejör och känner att hon vill satsa minst ”ett hår helhjärtat”, sa hon till Expressen.. Det är inte första gången 27-åringen slutar med handboll. Första gången var hon 22 år och spelade i Team Eslöv. Då var det jobb i Norge som lockade innan hon återvände till Göteborg för att plugga på Chalmers innan Sävehof hörde av sig till tjejen från Uddevalla.

Säker på att det är slut-slutat? Frågar GP.

– Det känns så även om jag lär känna suget efter handboll när hösten kommer. Det jag lär sakna mest är nog allt runt omkring som har med laget att göra. Snacket, samlingarna och själva känslan av att var en del av något, att alltid ha vänner runt sig, säger hon och fortsätter:

– Samtidigt känner jag efter alla år att jag börjar bli mätt på handbollen, att jag är nyfiken på andra saker, säger Elin Enhörning som tänker inleda sitt nya liv med att resa och med att umgås mer med familj, vänner och inte minst pojkvännen. Sedan blir det förstås mer fokus på utbildningen.

Men innan det är dags för sista året på Chalmers där hon studerar med inriktning på sol, vind och vattenenergi handlar det om att utvinna tillräckligt med energi från lagkamraterna för att nå finalen. Vägen inleds mot ett Heid som är väldigt sugna på att slå storasyster.
– Att börja mot Heid blir tufft, de vill förstås gärna slå oss och smyger sig nerver in i bilden kan mycket hända… Jag tror att det blir ett antal roliga och intensiva matcher, avslutar hon till GP.

Vi önskar Enhörning lycka till i sin framtida karriär där hon ska hjälpa vår planet att hitta vänliga energikällor. Och så hoppas vi få se henne på plan i någon av de lägre divisionerna och fortsätta med den vänliga sporten handboll.

Sävehof inleder kvartsfinalsserien hemma med start kl 18:05 ikväll. Matchen går att se på Cmore eller TV4 Sport.

[adsanity id=23728 align=aligncenter /]

Länkar till GP och Expressen