IK Sävehof värvar – Trine Mortensen klar för klubben

Trine Mortensen & Hanna Fogelström. Foto: IK Sävehof

Seger i första SM-finalen igår, danskt nyförvärv idag – det händer grejer kring IK Sävehof. Vänstersexan Trine Mortensen har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben, det skriver IK Sävehof i ett pressmeddelande.

Mortensen har två säsonger i den danska andraligan bakom sig och har snittat över 100 mål per säsong. Vänstersexan kommer nu att flytta till IK Sävehof där hon kommande säsong delar på kantansvaret tillsammans med Hanna Örtorp.

– Det känns riktigt bra att ha skrivit på för IK Sävehof. Jag ser fram emot att vara en del av klubben och laget. När Sävehof kontaktade mig och berättade om deras planer fanns det inga tvivel om att det var rätt klubbyte för mig. Jag kommer att göra allt jag kan för att leva upp till deras förväntningar och är säker på att Rasmus och det övriga tränarteamet kan utveckla mig, säger Trine Mortensen i pressmeddelandet.

IK Sävehofs danske tränare Rasmus Overby har så klart bra koll på Mortensen sedan tidigare.

– I Trine Mortensen får vi en bra kontringsspelare med bra avslutningsteknik. Hon är en målgörare som gillar att göra snygga mål. Hon har spelat i den danska 1. division och gjort över 100 mål i nuvarande säsong. Det har varit viktigt att hitta rätt spelartyp, som passar in i vår koncept att spela handboll och med rätt inställning till att ta nästa steg i sin karriär, säger han i pressmeddelandet.