Hvenfelt inför SM-finalen: ”Det kommer skilja bara ett par mål tror jag”

H65 Hššöörs Sofia Hvenfelt. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Nu är det bara fyra dagar kvar till SM-finalerna som ska avgöras i Scandinavium den 10 maj. På damsidan möter IK Sävehof de regerande mästarna H65 Höör. Kommer Sävehof att ta hem guldet i år eller tar H65 Höör sitt andra raka SM-guld?

H65 Höörs mötte Lugi under semifinalerna och vann med 3-1 i matcher. Efter de intensiva semifinalerna har de regerande mästarna haft ett uppehåll på två veckor. I en stor intervju med svenskhandboll.se berättar lagkapten Sofia Hvenfelt att träningarna har fått anpassas efter detta uppehåll.

– Vi har fått anpassa träningarna efter det. Det är själva uppladdningen som är lite lurig, hur man ska hantera den biten. Personligen har jag försökt att inte tänka så mycket på finalen än, men på måndag tänker jag gå in i finalbubblan, säger Sofia Hvenfelt till svenskhandboll.se.

Förra året blev H65 Höör historiska då de tog hem SM-guldet för första gången och det var dessutom klubbens första gång någonsin i en SM-final.

Sofia Hvenfelt är fostrad i Nödinge IK och att spela i Scandinavium blir nästan som hemma för henne. Hon förväntar sig en jämn match som kommer att hålla ett högt tempo.

– En jämn match hela vägen, extremt mycket kontringar och högt tempo. Det kommer skilja bara ett par mål tror jag, förra året överraskade vi Sävehof lite men så kommer det nog inte bli nu. Vi vet båda vad vi går för och det kommer avgöras först i slutet. Tyvärr, för mina nervers skull, säger Sofia Hvenfelt till svenskhandboll.se.

Läs hela intervjun med Sofia Hvenfelt här:
LÄNK: Fyra dagar till final: Hvenfelt jagar andra raka.