Höör avgjorde toppmötet i sista sekunden

Äntligen premiär i högsta serien för Kristin Thorleifsdottir - 1 mål, flera assist och två utvisningar.

Puh, äntligen kan man andas ut. Det var en gastkramande SHE-premiär att minnas mellan Skuru IK och H65 Höör. Och i matchens sista sekund drar Kristin Thorleifsdottir in 32-31 till Höör.

ANNONS

Det blev, som alla trodde, en jämn jämn match mellan favoriterna Skuru och Höör. Förutom favoriter är de båda lagen även de två målgladaste lagen i ligan, det syntes också.

För H65 började H6:an Källhage målstarkast och satte tre av bortalagets fyra första mål. I Skuru skapade Bjärrenholt både lägen åt sig själv och andra, och problem för Höör. Och i båda lagen small det i försvaret. Det var premiär. En premiär som Skuru skulle äga flera gånger om för att sedan tappa i slutet.

Men innan dess var det just hemmalaget som kopplade greppet vid ledning 11-10 efter tre raka mål. Då hade debuterande Evelina Eriksson hoppat in för hemmalaget – och som klistrade TRE bollar i första halvlek. Och Skuru, med en drös olika målskyttar, gick till halvtidsvila med ledning 18-16.

I andra halvleken kom Höör tillbaka till 19-19 anförda av Anna Bardis och kontringar. Men Skuru knäppte på igen och drog ifrån till 24-21. Höör var aldrig borta ur matchen – det är aldrig Höör. Men det kändes som att hemmalaget skulle knipa segern ikväll. Tji fick .. alla utom Höör.

Med fem minuter kvar satte Ulrika Olsson 30-28. Med två minuter kvar satte Anna Johansson kvitteringen och kort därefter gjorde Emma Lindqvist 31-30 till Höör. Olsson kvitterade på sen straff med minuten kvar. Men med sekunden kvar klev hon fram och upp, Kristin ”Dramadödardottir” Thorleifsdottir och drog in 32-31.

En skärande besvikelse för Skuru och rusande glädje och jubel för bortalaget som nu har börjat med att slå svåra Zagreb i Europa och svåra Skuru i SHE. Jakten är igång.

Skuru IK: Elin Hansson 6, Ulrika Olsson 8, Mathilda Lundström 5, Alexandra Bjärrenholt 5, Carolina Ingesson 1, Hannah Scheuer Larsson 1, Jenny Södrén 1, Vilma Matthijs Holmberg 1, Daniella De Jong 1, Hanna Åhlén 1.

H65 Höör: Anna Bardis 8, Sofia Hvenfelt 4, Evelina Källhage 5, Emma Lindkvist 3, Anna Johansson 3, Kristin Thorleifsdottir 4, Mikaela Mässing 3, Emma Rask 1, Jannike Wiberg 1.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here