Hemmaplan och matchboll för H65 Höör

Mikaela Mässing. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Både spelmässigt och mentalt har H65 Höör varit steget före Lugi HF. Finalplatsen är nära för den regerande mästaren.
– Nervöst men samtidigt väldigt roligt att kunna avgöra i vår hemmaarena, säger Mikaela Mässing.

ANNONS

– Nu känns det som vi är storfavoriter, det behöver man lära sig att hantera, fortsätter H65:s storskytt. 

En seger från den andra raka SM-finalen. Årets slutspel, för att inte säga hela säsongen bjuder ändå på andra utmaningar för H65 Höör. 

Ifjor var man gänget som slog ur underläge och fick tidigare dominanter ur balans med stark lagmoral. Nu vet precis alla vad som väntar när de rödklädda finns på planen.
– Om vi inte vinner skrivs det överallt att vi inte klarar pressen så det är helt olika förutsättningar. Hittills har vi klarat det rätt bra, innan åkte vi ju ut i kvartsfinalerna så det är nytt men bara kul, säger Mässing.

Ni har hanterat trycket hela vägen genom seriespelet och hit?
– Ja, vi blev ju favoriter direkt efter SM-guldet och visst, där bevisade vi att vi är bra men vi har ju heller inte varit helt överlägsna. Jag tycker att vi i laget med Ola (Månsson) har varit väldigt bra på att ta en vecka i taget och se alla matcher som lika viktiga.

En seger från finalen, vad finns det för fallgropar att se upp med?
– Lugi är ett lag med aggressivt, högt försvar och vi måste klara av att göra fler mål än de gör på oss en gång till. Hittills har vi fått våra kontringar men det kan ta stopp om vi inte är fokuserade, säger Mässing som gärna ser sitt lag ta hand om taktpinnen inför hemmapubliken.

– Vi behöver få med oss kontringarna som ger oss fördel. Annars blir det inte så många anfall eftersom de har bollen såpass mycket. Sen finns det alltid saker att förbättra, vi har haft rätt så mycket tekniska fel med bortkastade bollar och vi ska tänka på att alltid komma med bättre fart in i bollen.

Förväntar ni något nytt från Lugi med tanke på att de är tvungna att vinna?
– De släpper väl inte grundkonceptet helt. Sju-sex i förra matchen var inte helt väntat, det blir väl någon punkt och vi får vara med om det händer någonting, säger Mässing som hoppas kunna stänga semifinalserien med en högintensiv uppgörelse.

– Från vår sida visar vi mycket glädje, skriker och har oss redan i match ett. I den andra matchen kom Lugi med lite mer attityd, konstigt vore väl annat. Hetsen gör mig taggad och i en derbymatch säger det sig själv att man går igång.

Onsdag 19.00 H65 Höör–Lugi HF 

Skytteligan (i semifinalserien)
Hannah Flodman, Lugi, 12
Mikaela Mässing, H65, 11
Jenny Carlson, Lugi, 11 (5)
Anna Olsson, H65, 11 (5)

Assistligan
Emma Lindqvist, H65, 5
Ebba Engdahl, Lugi, 4
Melissa Petrén, Lugi, 4

Räddningsprocent
Jannike Wiberg, H65, 43,7
Ida Nilsson, Lugi, 27,4

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here