Heid värvar kanttalang från Sävehof

Christer CK Karlsson och Johanna Einarsson. Foto: BK Heid

BK Heid värvar in Johanna Einarsson från Sävehof IK. 19-åringen som i år gjorde sin debut i SHE har skrivit på ett tvåårskontrakt med Heid.

Johanna Einarsson har presenterat sig på den stora scenen i år då hon gjorde två mål mot GT Söder i sin SHE-debut. Sen har det dock inte blivit mer speltid på grund av den hårda konkurrensen hos mästarna. Istället väntar en övergång för högerkanten till lokalkonkurrenterna BK Heid.

– Jag valde Heid för att jag vill fortsätta utvecklas. Jag har träffat klubben och ”CK” (Christer Karlsson, tränare) ett par gånger och fått ett gott intryck. Heid kommer att få ett spännande lag nästa år och jag vill gärna vara med på den resan, säger Johanna Einarsson i ett pressmeddelande.

Johanna Einarsson är fostrad i Nödinge men har spelat i Sävehof under de senaste åren och studerar just nu sista året på handbollsgymnasiet. Hon har fem U-landskamper för Sverige på CV:t och har gjort två mål i den blågula tröjan. Målbilden för 19-åringen är att fortsätta utvecklas, snart tillsammans med ”CK” på den röda sidan av staden.

– Johanna är en stor talang som har fått fantastiska vitsord av de som har tränat henne. Hon är mycket ambitiös har alla möjligheter att komma riktigt långt med sin handboll, det ska bli riktigt roligt att få jobba tillsammans med henne, säger Heids tränare och sportchef Christer ”CK” Karlsson i pressmeddelandet.

En sidenote är ju att Nödinge fortsätter leverera spelare. Förutom Einarsson så har vi ju också Gzim Salihi (IK Sävehof), Charité Mumbongo (Kungälvs HK), Sofia Hvenfelt (H65 Höör, snart Köpenhamn), Erik Hvenfelt (Ystads iF) och Maja Fredén (Kungälvs HK) som cirkulerar i elithandbollen idag.