Heid störde Skuru – som ändå löste segern

Hanna Åhlén. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Låt inte slutsiffrorna luras, det var ingen vanlig Skuru-utklassning mot Heid. Hemmalaget hämtade upp underläge och stod emot bra till de sista tio minuterna. Då växte Skuru, som de ofta gör, och säkrade segern med 30-23 (15-12). 

Det var på förhand en sedvanlig överkörning som stod på menyn i Heidhallen. Inledningen av matchen gav heller ingen anledning att tvivla på det. Gästande Skuru tog ledningen med 6-2 efter tio minuter genom tre raka mål av svårstoppade Alexandra Bjärrenholt.

Gästerna höll sin i ledningen upp till 15-10 med bara några minuter kvar till halvtidsvisslan. Då började Heid att hosta igång motorn. Hemmalaget gjorde två mål innan halvtid och fyra obesvarade efter halvtid, vilket ledde till hemmaledning med 16-15.

Framförallt var det Therese Lindström i målet och Alexandra Larsson på kanten som såg till att plocka in göteborgarna i matchen. Sen höll Heid jämna steg med Skuru upp till 21-20. Då kom det skrämmande gröna monstret igång.

Skuru gjorde fyra raka mål och vände till 24-21. Därifrån höll serietvåan hemmalaget på behörigt avstånd och vann med klara 30-23.

Tabellen >>