Heid fick sista ordet mot Skara

Towe Andersson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Både BK Heid och Skara HF har visat hög kapacitet under försäsongen. Blott en vecka från premiäromgången var hemmalaget klart bäst med 31–24 i en träningsmatch.

Skara var till sin fördel från start i de bägge halvlekarna. Heid fann sig dock hyfsat snabbt och byggde bland annat upp självförtroendet med kraftsamlingen från 2–5 till 9–5.

Efter paus hade det röda laget huvudet högre med åtminstone två plusmål. Mikaela Johansson ledde Skaras ansträngningar med åtta mål, Heid mönstrade en trio med fem fullträffar var i Towe Andersson, Elin Hallagård och Linnea Lindfeldt.

– Glad att vi fick den här matchen och att den utvecklade sig som den gjorde, sade Christer Karlsson till klubbens hemsida.

– Och trots att vi i pausen pratade om att inte slappna av och ge dem vittring blir det ändå så, det kändes onödigt, men samtidigt är det bra att vi prövas och det är ett styrkebesked att vi tar tag i det vänder igen, fortsatte tränaren.

Heid ståtar med sex segrar och en oavgjord på sju testmatcher. Bollklubben genrepar mot Kärra HF på söndag medan Skara stänger försäsongen hemma mot IF Hallby måndag kväll.

BK Heid–Skara HF 31–24 (17–11)