Heid besegrade Lugi – ny sexa i SHE

Johanna Einarsson, BK Heid.. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Lugi har haft flera coronafall i sin trupp på sistone och dessutom tappat viktiga Julia Eriksson till Turkiet. Det märktes mot BK Heid – som gjorde en riktigt fin bortamatch och vann med 34–28.

Lugi har inte spelat match på 50 dagar och visst syntes det att det var en del ringrostighet i hemmalaget. Den tunna och unga truppen gjorde visserligen det hyfsat i den första halvleken, men Heid var snäppet vassare och hade ledningen med en boll i paus.

I den andra halvleken höjde sig Heid och hade en härlig spridning på sitt målskytte. När Lugi slarvade en del och inte fick igång en spelare som Hannah Flodman blev Tyra Axnér på tok för ensam.

Heid vann med 34–28 – en viktig seger för Christer ”CK” Karlssons gäng, som nu klättrar upp som ny sexa i tabellen. Lugi ligger åtta och kommer att få kriga för att nå slutspel.

Lugi – BK Heid 28–34 (15–16)

Lugi: Tyra Axnér 7, Olivia Löfqvist 6, Emma Navne 5, Maja Persson 3, Beatrice Nilsson 2, Hannah Flodman 2, Albana Arifi 1, Laura Nielsen Hougard 1, Amanda Andersson 1

Heid: Linn Hansson 8, Johanna Einarsson 7, Rebecka Karlsson 6, Elin Svensson 5, Ebba Lundstedt 4, Hanna Wedenby 2, Julia Walstern 1, Johanna Flygelholm 1