Heid ännu en munsbit för Skuru

Unga Cornelia Dahlström i Skuru. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

Skuru är en riktig skräckmotståndare för Heid. De fyra senaste mötena i SHE har samtliga slutat med klara Skurusegrar, i genomsnitt med nästan nio måls marginal. Inget, absolut inget, talar för att Heid ska ta någon poäng ikväll, trots hemmaplan. Men för sensationens skull, för publikens skull och för spänningens skull, vore det fantastiskt. Mirakel sker, men tyvärr nästan aldrig.

Någon skymt av mirakel sågs inte i första halvlek. Däremot en helt förväntad matchbild med ett Skuru där varje spelare är bättre än sin motsvarighet i Heid. Ett Heid som inte hänger med i försvaret och med alltför många resultatlösa avslut.

Redan efter 15 minuter är Skuru i ledningen med fem mål, där rök spänningen. Som tur är hade Skuru den goda viljan att bjuda på underhållning, framförallt med effektivt kantspel från formtoppade Malin Berndal och Elin Hansson.

För Heid gällde det i andra halvlek att försöka hålla nere förlustsiffran. För Skuru handlade det om att inte drabbas av självgodhet eller oskärpa.

Halvtidsresultat: 9-16

Skuru vann andra halvlek med två mål. Halvleken är till synes en match mellan två någorlunda jämna lag. Men skenet bedrar, Skuru går inte för full maskin. Sålunda har laget till exempel råd att låta Ulrika Olsson vila en del samtidigt som hela truppen får speltid. Och hela truppen gör mål, utom stackars talangen Kaja Stojilkovic som skadade sig vid första inhopp.

Segern är odiskutabel. Men visst önskar vän av handboll att SHE-ligan skulle vara jämnare. När Skuru möter lag utanför topp tre saknas allt som oftast nerv och spänning. För Skuru måste det därför vara en utmaning att kunna hålla glöden het på transportsträckan till det efterlängtade slutspelet.

Heid kan ta med sig kampandan i andra halvlek. Inte minst då Julia Walstern som visade att hennes skott är av god kaliber. Miranda Nasser i Heids mål hade en ganska normal räddningsprocent, men kvaliteten på vissa räddningar var spektakulär.

Slutresultat: 20-29

Heid: Julia Walstern 6, Linn Hansson 3, Elin Semmingsson 3, Johanna Einarsson 2, Johanna Flygelholm 2, Rebecka Karlsson 1, Elin Norrlin 1, Annica Smidje 1

Skuru: Alexandra Bjärrenholt 6, Cornelia Dahlström 4, Ulrika Olsson 4, Elin Hansson 3, Daniela De Jong 3, Ellen Voutilainen 2, Wilma Schelin 2, Malin Berndal 2, Vilma Mathijs Holmberg 1, Felicia Palm Robertsson 1

Anders Hilmersson