Hannah Flodman sköt Lugi till ny seger

Hannah Flodman. Foto (arkiv): Christian Örnberg/Bildbyrån.

Matcher mellan Lugi HF och Önnereds HK går sällan som tabellen vill. Vinrött hade siktet inställt på att hänga på i toppen och fick ta till en rejäl kraftansträngning för att besegra de gråklädda gästerna.

– En match som går upp och mer, bara skönt att vi tog hem det till slut, sade Hannah Flodman till C More efter 26–25.

Vänsternian var i fokus när Lugi anföll som bäst. Flodman stod för det tunga artilleriet men hade också sinnesnärvaro att dra till från höften i sekunddramatiken på slutet.

Därmed kunde hemmalaget pusta ut med full poängutdelning.

Lugi tog också första stick när Esmeralda Fetahovic stoppade friläge och Önnereds första försök i uppställt spel.

Bortalaget fick igång fötterna så småningom och kunde komma runt vinrötts försvarsfrenesi. Maja Eriksson krutade in skotten, Frida Tegstedt positionerade sig uppmärksamt i fri position på linjen för att öka variationen.

Lugi hade bäst träff från nio meter med sparkapital i Sarah Carlström som kastade loss med tre mål i slutskedet av halvleken. Så dags hade ÖHK varit uppe och vänt med plusmål, hemmalaget blev varse var felet låg.

– Vårt försvar är inte riktigt som det brukar, vi tappar några spelare där, sade hon till C More med 13–13 som facit i pausvilan.

Carlström fick sitta på botbänken i inledning av andra halvlek, ett kort olycksfall i arbetet då Lugi målmedvetet täppte igen på egen planhalva.

Bara två insläppta mål fram till matchminut 40 innebar tillfällig andhämtning när Isabella Mouratidou som kommit in mellan stolparna.

Framåt hade Lugi en vass vänstersida med Flodman (nio mål), Emma Navne var en annan bärande spelare i marginalspelet.

Önnereds snabba avkast och rappa andrafas var ett ständigt orosmoment, kvitteringen kom tätt inpå sista tio och spänningen fanns kvar till slutet.

Mouratidou räddade kvar Lugi när Önnered hade två måls ledning på gaffeln, med få sekunder kvar kunde hemmalaget dra nytta av en sen kvittering och anfalla för två poäng.

Flodman duckade förstås inte ansvaret, ett vikskott gjorde susen under tidspress.

Lugi HF–Önnereds HK 26–25 (13–13)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>