Hallagård och Flodman i tuff kamp

Elin Hallagård. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Ett Heid som kämpar om en slutspelsplats mot ett Lugi som även denna säsong försöker jaga ikapp de ”tre stora”, Höör, Sävehof och Skuru. Mycket hänger på lagens toppskyttar Elin Hallagård i Heid respektive Hanna Flodman i Lugi. Men minst lika avgörande blir säkerligen dagsformen för lagens målvakter, Miranda Nasser Ajbisheh i Heid mot Isabella Mouratidou i Lugi. Dags för spännande dueller i Heidhallen.

När matchen drog igång kunde man konstatera att Lugi saknade en av sina nyckelspelare, Sarah Carlström. En försvagning för Lugi naturligtvis, men i Lugi har man en nyckelspelare som betyder ännu mer – Hanna Flodman! Inför varje säsong undrar man varför hon inte blir proffs. I denna halvlek är hon offensiv dominant med sex mål och två assist.

Men även Heid har några pålitliga nyckelspelare, främst av dem Elin Hallagård med ett robust försvarsspel, smarta passningar och två mål. Men det är Towe Andersson som äger skyttet i Heid med sex mål. Till en början gjorda lekande lätt innan Lugi förstod allvaret och stoppade upp henne.

Det är en jämn halvlek, lagen följs åt. Men där finns en tendens: när Hanna Flodman är på plan leder Lugi. När hon värmer bänken drar Heid iväg.

I Heid ser vi dock ett sparkapital. Jessica Ehrnbring sitter nästan hela halvleken på bänken. Det kan verka väl lyxigt att inte ge speltid till en playmaker av hennes kaliber.

Halvtidsresultat: 17-15

I andra halvlek var frågan vem av planens två bästa spelare som skulle orka mest och bäst, Hallagård eller Flodman. Svaret blev oavgjort. Båda spelarna bär sina lag men det slutliga avgörandet stod till sist Hallagårds medspelare för. Sara Larsson Fridman med fem snygga mål och Towe Andersson med nio mäktiga mål var det som slutligen fick Lugi på fall. Ett Lugi som i andra halvlek aldrig kom ikapp Heid och som till sist tappade sugen och ett tag låg under med sex mål.

Planens mest laddade spelare var Elin Hallagård. Att hon orkade som hon gjorde tyder på en vilja av stål. Sällan ser man i SHE-ligan en spelare med 100 procent speltid.

  • Jag var verkligen trött på slutet och vinkade till vår tränare CK Karlsson för byte, men fick spela vidare. Idag var Jessica Ehrenbring skadad, annars brukar jag byta med henne, sade Elin efter matchen.

I Heid såg vi inte en enda svag insats, laget ser alltmer komplett ut och en slutspelplats verkar rimlig.

Lugi ser även de ut som ett slutspelslag. Men de är farligt beroende av Hanna Flodman, trots nästan alltid fina insatser av Olivia Löfqvist och Julia Olsson. 

Heid: Towe Andersson 9, Elin Hallagård 7, Sara Larsson Friman 5, Alexandra Larsson 3, Linn Hansson 3, Elin Svensson 2, Kristina Zubonja 1, Annica Smidje 1

Lugi: Hanna Flodman 8, Julia Olsson 6, Albana Arifi 4, Olivia Löfqvist 4, Clara Lerby 3, Tya Axnér 2, Emma Navne 1

Slutresultat: 33-28

Anders Hilmersson