H65 tog säsongens första derbyseger

H65s mittlås med Sofia Hvenfelt och Emma Lindqvist hade full koll på systrarna Anna och Julia Bardis. Foto: Annette Andersson

Fri entré gav fullt med bilar överallt runt Eslövshallen. Med andra ord långt att gå för den som kom i mer normal tid till derbyt mellan Team Eslövs IK och H65 Höör.

Högt matchtempo med gästerna från mellanskåne i en tidig ledning. I mitten av halvleken kom en sekvens som gav Eslöv möjlighet att ta sig ikapp.

Ett slarvigt skött dubbelbyte anfall/försvar av H65s bänk i kombination med ett snabbt lagt frikast gav Eslöv sex mot fyra. Mål av Julia Bardis (5-7, 15.48) och utvisning av Jonna Linnéll blev resultatet. Kort därefter fick Eslöv sin tredje straff, Ida Gullberg blev utvisad och Anna Bardis kunde göra sitt första mål (6-7, 17.12).

Resten av halvleken blev jämn och storfavoriterna från Höör lyckades inte skaka av sig de gulsvarta hemmaspelarna. Halvleken avslutades med att Anna Bardis förvalta lagets sjätte straff till 13-15.

I den andra halvleken höll H65 undan framför allt genom Cassandra Tollbrings skytte eller assists (totalt 9). Eslöv tog time-out och testade med punkt, sned 5-1 och att spela sju mot sex.

– Vi visste vad som skulle komma i andra halvlek, berättade Ola Månsson, som valde göra många byten i första och betydligt färre i andra av just det skälet.

De sista tio minuterna märktes det vilket lag som hade den bredare bänken och mer rutin. De rödklädda gästerna kunde öka avståndet och ganska komfortablet hämta hem sina första derbypoäng.

– Vi var där som lag till etthundraprocent. Därför vann vi, summerade Ola Månsson.

Två som var riktigt bra i H65 var säsongens nyförvärv och mittförsvarare Sofia Hvenfelt och Emma Lindqvist. Det lyckades nästan radera ut systrarna Bardis.

– Vi började spela tillsammans i landslaget (F96-97) 2014 och har det med oss, förklarade Emma. Det finns fortfarande en del tajming kvar att slipa på och att släppa in 26 mål är jag inte alls nöjd med.

Detta sagt av en spelare som förra säsongen fanns i allsvenskan (OV Helsngborg) och gjorde mycket mål från sin vänsternioposition.

– I början i H65 blev det mest att jag passade vidare, men jag jobbar mot att gå mer och mer mot mål. Jag vet att jag har Olas förtroende.

Sex mål på kontot mot Eslöv talar sitt tydliga språk

– Skönt att avsluta årets med en seger, avslutade Emma Lindqvist.

Målskyttar
Eslöv: Anna Bardis 10, Betty Svensson 5, Lina Wessberg 5, Andrea Johansson 4 och Julia Bardis 2.

H65: Cassandra Tollbring 6, Emma Lindqvist 6, Anna Olsson 4, Mikaela Mässing 3, Mikaela Fransson 3, Anna Johansson 2, Emma Rask 2, Jonna Linnéll 2, Sofia Hvenfelt 2 och Marie Wall 2.