H65 Höör och Sävehof fortsätter semidramat

Isabelle Andersson. Magisk i semifinalen. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

H65 Höör tvingade fram en avgörande kamp mot IK Sävehof. Semifinal fyra bjöd på klar temposkillnad mellan hemma- och bortalag och slarv som passade Sävehof riktigt illa. H65:s högtryck till 15–7 i paus ledde snart till likaläge i matchserien.

En kort stund i första halvlek var det två väl uppställda topplag som kontrade på varandra. Snart nog lämnade H65 dock misstagen bakom sig.

Matchen var jämn första tio, Sävehof svarade på hemmalagets första ryck men det skulle komma mer.

Isabelle Andersson (fem mål totalt) prickade krysset, Malin Sandberg sprang på och Irma Schjött dominerade mellan stolparna.

Keepern hade god hjälp av att Sävehof också brände självklara lägen som en straff. Försvarslinjen framför Schjött pressade motståndare till förvånansvärt enkla misstag, Emma Lindqvist kunde styra och ställa i attackspelet och H65 kastade loss i omställningarna.

H65 snuddade vid tvåsiffrig ledning halvvägs, plus åtta var ändå en tydlig markering om rätt och fel nivå för dagen.

– Vi springer omkring som yra höns i hemspringet, har inte förstått vilket jobb som krävs, sade Linnea Pettersson till C More i paus.

Höör klarade övergången från storförlusten senast till urladdningen som gav 2–2. Sävehof försökte ta tag i matchen efter paus utan att skaka det skånska laget nämnvärt. Laura Jensen höjde träffprocenten till sju mål medan H65 spred målskyttet bra i den imponerande laginsatsen.

– Vi känner att vi har ett gött driv i laget både bakåt och framåt. Det kunde varit slut men nu är det inte det, sade Emma Lindqvist till C More.

H65 Höör–IK Sävehof 31–24 (15–7)
2-2 i matcher. Nästa match spelas 7 maj i Partille.