H65 Höör långt före Skövde

Isabelle Andersson nätade fyra gånger i målfesten. Foto: Martin Trobäck/H65 Höör.

H65 Höör var bättre i allt. När Skövde HF fick chansen att rädda ansiktet och satte tio bollar i andra halvlek hade hemmalaget ändå över dubbelt så många i nät. Matchen mellan serieledaren och laget på sista slutspelsplats slutade 39–16.

Med all önskvärd tydligt tog H65 gruvlig revansch efter oavgjort mot VästeråsIrsta i sin förra hemmamatch.

Efter drygt fem minuter stod det 4–0, tio minuter senare siktade Louise Louise Søndergaard för att få in Skövdes andra mål.

Mycket mer än milsvida skillnader mellan H65:s attacker och bortalagets fanns aldrig att förmedla. Möjligen att Skövde i ett inslag av anständighet vann sista sex fram till pausvilan med 4–1 och slickade såren med 6–18 på minussidan.

Så långt hade H65 bäst effekt på Sofia Hvenfelts linjenärvaro och Kristin Thorleifsdottirs rejäla skott.

Andra halvlek tillhörde kantspringarna Evelina Källhage och Victoria Larsson med stora ytor och gott om tid att välja ur katalogen. Thorleifsdottir var bäst framåt med nio fullträffar.

Oavsett när, var och hur gjorde Höör lite vad de ville mot detroniserade motståndare. Ola Månsson såg förbi slutsiffrorna och hittade glädjeämnen i spel och prestationer.

– Att vi vann med 23 bollar skiter jag i. Det är sättet vi vinner på som jag bär med mig. Vi är på rätt väg och idag skapade vi förutsättningar för spelare som står i nya roller.

– Felicia Johansen fick bra hjälp i andra halvlek i målet. Alma Skretting gjorde comeback och spelade försvar, även om hon har långt kvar så såg det bra ut. Malin Sandberg bar ansvaret på högernio i hela matchen och var väldigt bra, även om hon inte gjorde några mål. Hon attackerar och skapar lägen till sina medspelare – och väldigt bra bakåt, sade tränaren till klubbens hemsida.

Som skrämskott för slutspurten i serien fungerade ångvälten fint. H65 Höör har högsta växeln i och verkar hålla sig till gasläget oavsett motstånd och matchutveckling.

H65 Höör–Skövde HF 39–16 (18–6)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>