H65 Höör kvar i toppen efter storseger mot Boden

Gry Bergdah. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

H65 Höör lämnade ingenting åt slumpen och tog därför med sig två poäng från besöket hos Boden Handboll. Det mest var sagt i segerdiskussion när hemmalaget bara mäktade med sju respektive nio mål i halvlekarna.

H65 röt ifrån med besked, särskilt efter paus. Serieledaren, med Mikaela Mässing i främsta skytteledet och tio mål, kom runt ett potentiellt problem. Anna Bardis och Sofia Hvenfelt var ute ur spel med fotskador. Kristin Thorleifsdottir hann bara med 13 minuter innan hon fick syna rött kort direkt.

Jannike Wiberg vilade. Onsdagens målvaktsval Gry Bergdahl sneglade aldrig nervöst mot bänken med lysande 50 i räddningsprocent.

Boden led mer av sina saknade spelare.

– Höör var ju mycket bättre, utan Kristiane (Stormoen) och Annica (Ölén) så tappar vi två viktiga spelare, särskilt i försvaret och det gör att vi inte kan spela vårt vanliga försvar. Samtidigt möter vi ett av Sveriges bästa lag och de har kört över andra också, sade han till NSD.

Emmy Nordmark gjorde fyra mål, vilket var bäst i Boden.

– Första halvlek är riktigt bra tycker jag, vi kommer till många bra lägen, men vi bränner skott från sju meter och missar fria lägen. I andra halvlek spelar vi inte lika bra. Man ser att vi sliter lite med självförtroendet så det gäller att boosta upp tjejerna så att de vågar igen, sade Liljestrand till NSD.

Boden Handboll–H65 Höör 16–30 (7–13)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here