H65 Höör krånglade sig till bortaseger

Anna Johansson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

BK Heid angav tonen och hade tre plusmål på serieledaren halvvägs. Sent omsider kunde H65 Höör reda ut röran och trycka in de avgörande målen för vinst med samma marginal, 30–27.

– Jag är mest glad att vi lyckades vända, sade Anna Johansson en stund efter slutsignalen.

– Vi pratar alltid efter matcherna, på måndag får vi se vad alla tycker och känner, fortsatte Johansson efter den mödosamma vägen till två poäng i lördagsmatchen.

H65:s första hål i vårrustningen kom när VästeråsIrsta knep en poäng för några veckor sedan.

En gång lär knappast vara någon gång för det topplaget som därefter spelade ut IK Sävehof och rusade ifrån Skövde HF.

Heid som fick en tankeställare mot Kungälv senast stod knappast först i kön för en skräll, men gav sig själva chansen med en rapp inledning.

Bra försvar och Sara Larsson Fridman som avslutare straffade gästerna för 4–1. Läget var ett annat när Höör fått upp 6–10 på tavlan, ändå var bortalaget obekvämt i ledning.

– Om vi kollar tillbaka känns det som att vi låg under hela tiden. Vi har inte drivet som krävs och Heid är sjukt peppat, sade Johansson om första halvlekens smällar.

Heid har haft en betydligt högre svajmast än H65 hittills, men i lördagsmatchen pendlade seriens mest stabila lag desto mer.

– Om vi inte spelar bra kvittar det vad vi har för högstanivå. Det krävs mer av oss än att chilla, sade Johansson.

Bara Isabelle Andersson (åtta mål totalt) fick riktig klaff i H65 innan paus. Elin Hallagård och Towe Andersson vände ånyo till hemmafavör 14–11 halvvägs. Dessutom var Anda Walther igång igen i högsta serien och stärkte upp hemmalaget med bland annat två mål.

Heid låg före i nästan 25 minuter till, Höör visade inte sitt bästa jag men fick till fler farliga positioner framåt.

Johansson bröt igenom och VM-spelaren Emma Lindqvist fick igång skyttet. Det var en del taktisk finess, sju mot sex, men framförallt kämpaglöd och tyngd bakom comebacken som betalade sig.

– I paus känner man mest att vi har inget att förlora. Det känslan kan vara skön ibland, även om det är jobbigt att jaga. På ett sätt är det bara att köra på, sade Johansson som var en tydlig faktorn när bortalaget vände på steken.

Hennes satsningar och Lindqvists pricksäkerhet var hela saken från 27–26 med fyra minuter kvar till 27–30 vid slutsignalen.

Även om en av matchvinnarna var inne på små marginaler i eftersnacket.

– Det går fort, vi lyckas få tag på någon boll och de bränner en eller ett par lägen. Sen får vi tag i returerna bättre och får upp hoppet, sade Johansson om styrkan i spurten.

Till slut summerades tabellenliga siffror. Heid närmar sig de bättre lagen i enskilda matcher men är i större behov av stabila poäng för att bli säkra på slutspel.

H65 Höör är kvar i toppen och har seriefinalen hemma mot Skuru IK härnäst (8 februari).

Behöver ni reda ut den här insatsen mer innan dess?

– Det beror väl på vad vi kommer fram till. Skuru hemma ska bli riktigt, riktigt kul och jag tror inte någon kommer att stå på hälarna. Men vi har inte råd att spela så segt i början då.

BK Heid–H65 Höör 27–30 (14–11)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>