H65 Höör klara seriesegrare i SHE

Sofia Hvenfelt. Foto: H65 Höör.

För första gången någonsin är H65 Höör klara som seriesegrare i SHL. Det står klart efter lördagens vinst mot VästeråsIrsta HF med 25-23.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

H65 Höör har nu uppnått ännu en milstolpe i sin historia. På lördagen blev det nämligen klart att laget för första gången någonsin har vunnit grundserien i SHE. 25-23 mot VästeråsIrsta HF räckte för att skaffa sig ett ointagligt övertag vad gäller poängen i SHE-tabellen.

Det blev en mycket jämn match mellan två taggade lag, där gästerna hade chansen att jaga slutspelsplats. 21 minuter in i matchen hade gästerna ledningen med 10-5 och H65 Höör samlades i en timeout. Dessvärre hjälpte den inte, utan VästeråsIrsta HF drog ifrån ytterligare. Efter 30 minuter var underläget 15-10 efter en stark period av H65 Höör i slutet av halvleken.

H65 Höör inledde den andra halvleken svagt, men kunde så sakteliga växa in i densamma och därefter äta ikapp det stora underläget. Under slutspurten av matchen steppade serieledarna upp spelmässigt och drog ifrån till 25-23.

Nu går det bara att gratulera skåningarna till seriesegern. Det betyder också att H65 Höör är klara för spel i Europa till nästa säsong.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here