H65 Höör hoppas på Ida Gullberg i den femte semifinalen

Höörs Ida Gullberg under semifinal fyra mellan H65 Höör och Sävehof. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

I gårdagens match mellan H65 Höör och Sävehof fick Ida Gullberg gå av skadad. Men den befarade knäskadan verkar inte vara så allvarlig. Förhoppningen är att hon ska kunna vara med i den femte och avgörande semifinalmatchen på fredag, meddelar H65 Höörs tränare Ola Månsson till Handbollskanalen.

Allt verkade gå Höörs väg i gårdagens semifinal, men i mitten av den andra halvleken fick Ida Gullberg linka av och sedan se resten av matchen från bänken, med benet inlindat.

Det såg illa ut. Hon stod med raka ben när en motspelare föll över smalbenen. Rörelsen såg så där onaturlig ut, som den kan göra när riktigt allvarliga knäskador inträffar. Men H65 Höörs tränare Ola Månsson bekräftar idag för Handbollskanalen att hon finns med i planerna inför den avslutande matchen mot Sävehof på fredag.

– Det vi vet är att det är en knäskada. Mer än så kan jag egentligen inte säga för då spekulerar jag. Det har knappt gått 24 timmar och vi får se hur knät reagerar under de kommande dagarna. På fredag klockan fem vet vi om hon kommer att kunna spela, säger han.

En skada skulle betyda dubbel olycka för Ida Gullberg, som är uttagen till ligalandslagets träningsläger på Bosön 28-30 maj, vilket Handbollskanalen rapporterat om tidigare under dagen.

Den femte och avgörande matchen i semifinalserien spelas på fredag klockan 18 och sänds på Cmore sport.