H65 Höör första lag till final

Jubel hos H65 Höör. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Om tolv dagar får H65 Höör möjlighet att försvara sitt guld. När luften gick ur Lugi HF blev triumfen i den fjärde semifinalen smått komfortabel, 24–19 på bortaplan tog H65 hela vägen till Scandinavium.

Lugi slog in en kil i Höörs segerstim senast, men det blev också allt.

Hemmaplan i den skånska derbyserien var knappast en fördel att utnyttja. I summeringen syns tre bortasegrar och vinrött tappade per omgående till 2-7 på tavlan efter tio minuter.

Marie Wall tog sig in och skapade oordning i leden hos det offensiva försvaret, för att inte tala om målen och injektionerna hon bjöd på i kontringsfas.

Anna Olsson axlade också ansvar, förvaltade många lägen till Höör stabila pausledning.

Lugi hade ett glädjeämne i Hannah Flodman som var tillbaka i spel och kunde bidra med variation genom sina distansmål.

Perioden när hemmalaget gjorde 5-0 till sju lika var vinrötts bästa. Motsvarande 5-0 i utvisningsstatistiken drabbade H65 utan att Lugi kunde vara på övertalsspelet många minuter i första halvlek.

Gamla synder, bortkastade bollar och till och med avblåsning för tekniskt fel. Blicken upp på resulttavlan var ansträngd med 10-13 halvvägs. Istället för uppryckning kom en ny svacka efter pausvilan.

Allt – även kantavsluten gick in för Höör som hade Emma Lindqvist på rätt plats i andrafas och för de öppna lägena när Lugi satte in bevakning på annat håll.

Minuterna och motmedlen blev allt färre, ljudnivån höjdes och stämningen blev allt mer hjärtlig på Höörs läktarsektion i arenan.

Nio bollars ledning efter 40 minuter. För sakens skull och obotliga optimister i hemmaklacken pågick kampen en stund till. H65 hade vissa bekymmer att stänga uppgörelsen på allvar men fick jobbet gjort med sina spelvändningar.

Mikaela Mässing tjuvade och bröt passning, skickade iväg bollen som fick klisterkontakt med golvet och rullade långsamt i öppet mål till 22-17.

Gästernas bästa målskytt i uppställt spel, Anna Olsson förstärkte finalvibbarna med ännu en fullträff. För Lugi saknades bland annat lyskraften framåt, Jenny Carlson nätade flest gånger i säsongsfinalen. Ida Nilsson nådde till föga nytta 37 i räddningsprocent.

Lugi HF–H65 Höör 19–24 (10–13)