Suverän Frida Rosell sänkte Önnered

Frida Rosell gjorde elva mål. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261

Önnered och Västerås/Irsta, två lag som halkat under slutspelsstrecket men som väldigt gärna vill studsa tillbaka. Då gäller seger ikväll, vilket talar för hemmastarka Önnered. Förra säsongen blev den här matchen en riktig rysare, 23-23. Med tanke på hur jämnt det är mellan lagen hittills, på nionde respektive tionde plats, kan det bli en spännande match. Därtill ligger lagen på tredje respektive fjärde plats i den mindre smickrande statistiken över flest passmissar.

Inledningen av matchen antydde att detta skulle bli en synnerligen målsnål historia. Efter åtta minuter var målskörden nere på två ynka mål. Mycket beroende på starkt försvarsspel från båda lagen och straffräddningar av målvakterna.

Men så lossnade det. Framförallt för halvlekens gigant så här långt, Frida Rosell. Sex mål sattes på hennes konto, ett öppet Önneredsförsvar var rena barnleken för Frida. Men så fick hon sitta på bänken ett tag och Önnered hängde på, mycket beroende på tre mål av kontringssnabba Maria Sundin på vänsterkanten.

Halvleken är jämn, fartfylld och full av kamp. Underhållningen är god.

Halvtidsresultat: 11-12

Fram till mitten av andra halvlek var det svårt att se vilket lag som hade de kyligaste nerverna och bästa skyttet. Men därefter var det tydligt, Önnered lyckades inte behålla skärpan samtidigt som Frida Rosell, märkbart ostörd, fick fortsätta sätta sina mål. Sex stycken i första halvlek, fem i den andra och matchen hade i Frida en självklar segerarrangör. Frida berättar:

  • Jag har varit mest skadad den här säsongen, idag var det bara andra matchen för mig. Men det innebar att jag var sällsynt spelsugen. Elva mål i SHE-ligan är personligt målrekord för mig.

När Frida satt på bänken steg ett par andra spelare fram, värda att nämna: Ida Lindblom med ett fotarbete i raketfart, samt Viola Paulsen och målvakten Elin Lindblom.

Önnered föll i mångt och mycket på eget grepp, kanske skulle man satt in mer resurser på att stoppa Rosell. Men som i många matcher av jämn karaktär är det konsten att undvika de enkla misstagen som avgör. Där var Västerås/Irsta aningen, aningen bättre. Det räcker ofta långt.

I ett jämnt Önnered skötte sig målvakten Hanna Eriksson utmärkt, Tilda Mathijs och Maja Eriksson likaså.

Slutresultat: 23-26

Önnered: Maja Eriksson 5, Tilda Mathijs 4, Lovisa Ekberg 4, Maria Sundin 3, Ewelina Ström 3, Mathilda Jonsson 2, Linnea Säreborn 1

Västerås/Irsta: Frida Rosell 11, Ida Lindblom 4, Viola Paulsen 3, Victoria Otrander 2, Emma Aarnio 2, Hanna Grytegård 1, Viktoria Högström Unell 1, Matilda Forsberg 1, Maja Wiklund 1

Anders Hilmersson