Fredags-TV: SHE och Allsvenskan

Elva mål av Fatos Kücükyildiz. Foto: Andreas Sandström /Bildbyrån.

SHE bidrar med fokus på lagen i störst poängbehov. I Herrallsvenskan kan det än en gång bli HK Aranäs kväll, man anar dock att HIF Karlskrona i segertagen vill annat.

Det är allt annat än en vardag i serielunken när SHE-lagen tjuvstartar helgen. Några med segerjubel som kan ge motivation till träning den närmaste månaden.

Önnereds HK och VästeråsIrsta tar båda fatt i den nionde omgången under kvalstrecket och lär bli kvar där. Det andas ändå fyrapoängsmatch över de sista 60 minuterna på ett bra tag.

GT Söder har ytterligare en chans att öka på sina två poäng, medan Skara HF ställer upp med åtta på kontot.

I hemmalaget har Fatos Kücükyildiz på relativt kort tid (sex matcher) blivit ett högoktanigt tillskott. Hon har också en god uppfattning om Söders slitstarka verksamhet.

– Det är en klubb som jobbar starkt och har ambitioner. Sen vet man aldrig hur långt det går med Stockholmshandbollen. De satsar på så många andra sporter här. Men det är en klubb som kämpar, säger hon till she.se.

I Allsvenskan har HK Aranäs kopplat greppet med övertygande matchplaner och målskillnad. För knappt två veckor sedan redde Kungsbackalaget ut en tuff bortamatch mot Hammarby IF. Ännu ett före detta ligalag, HIF Karlskrona gäller i fredagsmatchen.

Klart övertag för hemmalaget, ettan mot nian i tabellen. Karlskrona har dock koncentrerat sina segrar till de senaste tre omgångarna och har hemmaplan med noterbart tidig matchstart, 18.00.

TV-tablån 15 november
SHE
(19:00) GT Söder–Skara HF
(19:00) Önnereds HK—VästeråsIrsta
Matcherna sänds direkt i C More
Herrallsvenskan
(18:00) HIF Karlskrona–HK Aranäs, direkt i Solidsport