Fortsatt tungt för Boden – Lugi vann i Norrbotten

Tyra Axnér, Lugi. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

Lugi tog hand om saken och besegrade Boden på bortaplan med 26–21, vilket var lagets andra raka seger. För Boden ser det fortsatt tungt ut – nu har laget fyra förluster på fyra försök.

Boden har haft det tungt i flera säsonger nu och var riktigt när att åka ur redan förra säsongen. Inte har det sett bättre ut i år och mot Lugi gjorde laget visserligen en godkänd insats, men det räckte inte den här gången heller för en tunn trupp.

Lugi hade en stor ledning en bit in på första halvlek, men Boden skapade nerv genom att reducera fram till halvtidsresultatet 9–12.

Det var stundtals hyfsat spännande även i den andra halvleken, men Lugi (även om det är ett skadedrabbat lag) visade att de har större bredd och spets när de drog ifrån och vann med 26–21.

Boden Handboll – Lugi 21–26 (9–12)

Boden: Laura Eggert 6, Sara Nordström 4, Lotta Kulju 3, Linnea Öhrnell 2, Faith Eriksson 2, Anamarija Boras 2, Yasmin Domonji 1, Moa Nilsson 1

Lugi: Tyra Axnér 5, Julia Olsson 5, Emma Navne 4, Julia Eriksson 4, Maja Persson 3, Olivia Löfqvist 3, Ofelia Hallberg 1, Beatrice Nilsson 1