Fortsatt mörkt för Boden – sjunde raka förlusten

Annica Ölén. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Förändringar på tränarsidan och en rutinerad linjepjäs tillbaka i spel. Ingetdera hjälpte när Boden Handboll åkte på ännu ett tungt nederlag, 19–23 borta mot Kungälvs HK.

Patrik Liljestrand fick gå i förra veckan. En tillfällig (?) lösning presenterade sig då tidigare tränaren (2015/16) Tobias Pettersson tog plats vid bortabänken i Mimershallen.

För ständigt närvarande Kenneth Harlin blev det ändå en match i raden av förluster, sju efter söndagsmatchen. Även om gästerna såg till att lyfta försvaret och bara tillät 23 insläppta bollar.

– Det känns som att vi haft en vecka med superbra träningar och tagit stora steg framåt. Vi fokuserade på försvaret till hundra procent och jag tycker att det fungerar bra stora delar av matchen. Vi släpper in lite för mycket kontringar, sade han till NSD.

Boden lyckades däremot bara med 19 mål. Jumbon tillbringade dessutom alltför lång tid på botbänken med sex utvisningar, tio minuter fler än Kungälv.

Annica Ölén gjorde fyra mål i sin första match på en månad efter hjärnskakning, Emmy Nordmark hittade rätt sex gånger. Men det strålade mer om Kungälvs femmålsskyttar Emilia Lindmark och Wilma Pettersson – och inte undra på det.

Nykomlingen kunde äntligen ståta med en seger på hemmaplan och är uppe på slutspelsplats efter åtta omgångar.

Kungälvs HK–Boden Handboll 23–19 (12–10)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>