Förlängningsglädje i Skuru – årets spelare Ulrika Olsson skriver nytt

Ulrika Olsson i Skuru. Foto: Anders Johnson/Skuru IK.

En sten har säkert lyft från många grönvita axlar då står klart att säsongens mest värdefulla spelare, Ulrika Olsson, har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Skuru IK, det meddelar klubben på sin hemsida.

Det går inte att skoja bort Ulrika Olssons betydelse för Skuru, eller för hela SHE för den delen.
I år har 29-åringen gjort 120 mål, vilket bara är efter Melaine Felber med 123 mål på tre matcher mer spelade. Olsson blev tvåa i assistligan med 84 assist mot Alexandra Bjärrenholts 85, på tre matcher mer spelare. Hon har högst MEP-poäng av alla, nästan flest utvisningsminuter (inte lika imponerande kanske) och utsågs till hela ligans MVP tillika bästa vänsternia.

Så att säga att det är ett skönt besked för Skuru IK att få behålla sin storskytt är nog ingen underdrift. Nu är Olsson dessutom tillbaka på fötter, utan gips och kryckor, efter benbrottet hon ådrog sig innan slutspelet, som ställdes in. Och hon är alltså tillbaka med ett nytt ettårskontrakt.

–Just nu känns det skönt. Det var en lång process, och mycket osäkerhet involverat. Men jag känner att jag har det i mig att bidra en säsong till på alla sätt och vis, och är taggad på att dra igång igen, säger hon på hemsidan.

Vad är det som gör det lätt att fortsätta?

–Vet inte om jag skulle säga att det var lätt, för min del så är valet om jag ska spela handboll inte bara taget efter hur kul jag tycker idrotten är, eller hur mycket jag älskar tjejerna, det handlar om helhetsaspekten. Att sluta säsongen med en skada och lägga den energi som behövs för att komma tillbaka, samtidigt som man ska balansera livet gör att det krävs ganska mycket eftertanke från min sida. Men att jag ändå landar i att jag ska fortsätta handlar om saker som ibland är svåra att förklara för de som inte är med i omklädningsrummet eller står bredvid en på banan, svarar hon på hemsidan.