Finallagen gillar upplägget med flera finaler

Sävehofs spelare jublar med pokalen. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån.

Årets säsong är den första på länge då SM-finalen inte är en match utan istället bäst av fem. Det nya upplägget verkar ha tagits emot väl av finallagen. – Vi vill ha fem finaler även i framtiden, säger SM-tvåan Skuru IK:s ordförande Barbro Carlsson till SVT Sport.

De senaste åren har det varit en final som avgjorts i Malmö, Göteborg eller Stockholm och då har supportrar vallfärdat till arenorna för att se sitt lag försöka ta guld. Därför var det lite överraskande när förbundet inför årets säsong valde att gå tillbaka till upplägget med en finalserie som avgörs i bäst av fem matcher.

Finallagen i SHE, IK Sävehof och Skuru IK, verkar inte ha något emot att det här upplägget fortsätter. Det har varit mycket publik på samtliga matcher, så även i Handbollsligans finalspel mellan Alingsås HK och IK Sävehof.

– Vi är helt för att ha fem finalmatcher. Vi hade final två på hemmaplan och eftersom herrarna är i final samtidigt blev det inte så stort drag då. Hade vi fått en fjärde finalmatch hade det blivit betydligt mer folk, säger Denny Bågenholm, pressansvarig i Sävehof till SVT Sport.

LÄNK: Flera SM-finaler populärt bland finallagen

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here