EXTRA: Lugi sparkar Dragan – med omedelbar verkan

Dragan Brljevic. Foto: Maxim Thoré, Bildbyrån

Det blir ett tränarbyte med omedelbar verkan i Lugi där Dragan Brljevic får lämna och Kenneth Andersson tar över.

Det blåser storm i Lund ikväll där det sker ett drastiskt tränarbyte i damlaget i Lugi. Dragan Brljevic får lämna med omedelbar verkan för andra sysslor i klubben och istället tar Kenneth Andersson över, det meddelar klubben via sin hemsida.

– Det känns tråkigt men nödvändigt att behöva ta detta beslut mitt under pågående säsong. Det är ett beslut vi tagit som möjliggör för alla inblandade att finna väl fungerande lösningar för framtiden, säger Karl Löfmark, ordförande i LUGI Elitkommitté.

Exakt orsak kommer inte rakt ut från Lugi men det hintas om en anledning via klubbchef Patrik Bengtsson.

– Tidigare i höst fick vi dra oss ur division 1 med Farmen dam, det lag som skall fungera som en del av talangutvecklingen. Vi har en utmaning med många unga spelare som lämnat eller slutat vilket skapat ett glapp i de kommande årgångarna LUGI-talanger.

Något som går stick i stäv med uttalandet för inte ens ett år sedan från samme Bengtsson när Brljevic förlängde sitt kontrakt till 2021.

– Med resultaten som Dragan har visat genom åren ser vi väldigt positivt på den kommande utvecklingen. Talangutvecklingen i LUGI som Dragan är en stor del av skapar förutsättningar för att nå klubbens målsättning om ett framtida SM Guld. Det känns bra att kunna fortsätta med kontinuiteten runt Dragan i vår fortsatta strävan att ha ett av landets bästa damlag. Han har en förmåga att utveckla spelare som få tränare har, sa Bengtsson då.

Dragan Brljevic spelade elithandboll i Kroatien med RK Metkovic och Borat Zagreb innan han skrev kontrakt med klassiska Pölsemannen i Malmö. Sedan blev det spel i IFK Malmö och Stavstens IF. Det var också hos de sistnämnda som han inledde tränarbanan och landade sedan på tränarbänken hos IFK Malmö. Han tog klubben upp i Elitserien men fick själv inte förlängt kontrakt.

Efter en kort sejour i OV Helsingborg blev det istället IFK Trelleborg där han bland annat lyfte upp Andreas Nilsson i A-truppen. Våren 2009 lämnade han Trelleborg och tog Farmens damer i division 2. När Niklas Harris sen lämnade Lugi våren 2010 klev Dragan upp ett pinnhåll, där han varit fram tills idag.