EXTRA: Johanna Ahlm tillbaka efter graviditet – comeback på lördag

Johanna Ahlm. Foto: Viktor Ljungström

IK Sävehof tar på lördag emot Skövde HF i Partille Arena och efter 17 månaders frånvaro blir det comeback för Johanna Ahlm.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Inte sedan den där olycksaliga träningen den 30 juni 2016 har vi sett Johanna Ahlm spela handboll. Då var det uppladdning inför OS i Rio de Janeiro och Ahlm drog av korsbandet vilket blev början på en närmare 17 månaders frånvaro.

I januari meddelade Ahlm med familj att frånvaroperioden skulle bli lite längre då hon var gravid. Olycka byttes till lycka i slutet av juni när sonen Theodor kom till världen. Nu är det alltså dags för comeback i SHE.

På lördag spelar Sävehof hemma mot Skövde HF i Partille Arena och äntligen får Johanna Ahlm spela i den svartgula dressen igen. Senast var 2009 innan flytten till Danmark för spel i Aalborg, en resa som sedan också tog henne till Viborg, Team Esbjerg och FC Midtjylland.

Johanna Ahlm har tre SM-guld, två titlar i Danmark och ett guld i Champions League (Viborg 2010). Hon har också 141 A-landskamper för Sverige och totalt 460 mål.

En rolig notis är att Ahlms senaste match i Sävehof var just mot Skövde HF. Det var i SM-finalen 2009 som Sävehof vann med 32-19 och Ahlm gjorde då 5 mål.

IK Sävehof – Skövde HF
Lördag 11 november
16.00 i Partille Arena
ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here