Extra: Christer Karlsson avstår managerjobbet i Heid

Christer "CK" Karlsson. Foto (arkiv): Carl Sandin, Bildbyrån

Christer ”CK” Karlsson presenterades som ny general manager för BK Heid när han gjorde klart med en återkomst till klubben. För Handbollskanalen bekräftar han nu att det enbart blir tränaruppdrag med klubbens damlag till hösten.

– Jag trodde att det skulle vara ett annat innehåll för tjänsten. Det blev inte vad jag hade tänkt mig, säger han.

Den 1 maj klev Karlsson in i verksamheten i Göteborgsklubben igen. Då hade han tillbringat åtta år på andra håll, inklusive de senaste fyra i norska Fredrikstad.

I den nya rollen som general manager på halvtid skulle ”CK” bland annat fokusera på att utveckla ungdomsverksamheten.

Ganska snart blev han dock varse att hans förväntningar inte stämde med förutsättningarna.

– Jag ville ha betydligt mer handlingsfrihet.

Så du släpper ungdomsdelen?

– Ja. Det finns ingen som brinner mer för ungdomsbiten här än jag, jag har tränat alla ungdomsgrupper i Heid. Men ekonomin som jag behövde bolla med har jag inte haft.

– Det blev lite ”Mission Impossible”. Man skulle ha organiserat min uppgift annorlunda, fortsätter ”CK”.

Han delgav klubben sitt besked i slutet av juni. Sedan dess har BK Heid hittat en tillfällig ersättare i vice ordföranden Thomas Clausson.

– Tillsammans med ”CK” och övriga ledare och funktionärer i klubben vill vi bygga organisationen mot att försörja vårt lag i SHE med egna talanger. Vi behöver stärka upp finansiellt, hitta nya sponsorer och bli ännu bättre på evenemangssidan, säger Clausson när arbetsbeskrivningen kommer på tal.

Hur tog klubben emot ”CK:s” avhopp?

– Jag vet inte hur det tagits emot. Vi i styrelsen tycker iallafall att det är tråkigt, men ”CK” har varit öppen med det här. Han kommer att vara kvar i Heid och jobba med A-truppen, det andra kommer vi att lösa på sikt.

Medan klubben letar efter en ny person till posten drar Karlsson således sitt lass som elittränare och söker saker att fylla sin egen sysselsättning med.

– Det finns inget att sticka under stol med, den stora förloraren är jag själv. Det blev lite olyckligt, jag hade ju tänkt att flytta hem till en heltidsanställning i Heid. Nu måste jag hitta annat att göra också.

– Egentligen hann jag inte påverka så mycket som general manager, förutom att rekrytera spelare till A-laget, säger ”CK”.

Han hoppas få betydligt mer uträttat med klubbens representationslag.

– Jag är väldigt nöjd med läget. Vi saknar visserligen en målvakt, har egentligen bara Miranda Nasser på positionen så där jobbar vi hårt för att få in någon.

– I övrigt ser det bra ut med de små resurser vi har. I Jessica (Ehrnbring) har vi fått in en bra playmaker, Elin Hallagård kan också spela där och är en av seriens bästa försvarsspelare. Samtliga är bra tränade, nu har vi något som Heid inte haft på många år, säger ”CK”.