En vanlig dag på jobbet för Sävehofs damer

Sävehof tog en stabil seger över Kungälv. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Ett göteborgsderby i handboll kan vara hur spännande, välspelat och stämningsfullt som helst. Eller som idag, en ganska ordinär tillställning. En dag på jobbet för ett Sävehof som kunde glänsa med 4-5 stjärnspelare fler än lilla Önnered. Utgången, vinst med 29-17 för Sävehof, var alldeles som förväntad och utan nerv.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Första halvlek visade till början ett piggt Önnered med vänstersexan Victoria Larsson i fin form. Men efter elva minuter och 4-4 kom maskineriet i Sävehof igång. Försvarsspelet vässades maximalt och hur mycket Önnered än letade efter ett hål att fylla med skott så var det förgäves.

Istället öppnade Önnereds försvar en målbur på glänt för meriterade spelare som Olivia Mellegård på vänsterkanten eller hårdskjutande Tilda Olsson. Trots Önnereds tillkortakommande tillhörde deras målvakt Hanna Eriksson halvlekens behållning.

I matchens andra del gick luften definitivt ur Önnered, dock hade de ett par korta andningshål då man anade att de var på gång. Men så blev det inte. Istället ökade Sävehof tempot och blottade än mer Önnereds försvar.

Sävehof spelade stundtals lurigt som en skock rävar, variationsrikt som en svensk sommar och visade upp grannlåt som en välhängd gran. Så utmärkt spelar man bara om man är helt ohotad och trygg.

För svensk handbolls skull och för kommande mästerskap kan man konstatera dels att Sävehofs Olivia Mellegård behåller forman, dels att Sverige har en blivande landslagsstjärna i Nina Dano, fyra mål på fyra försök i dag.

Övriga frekventa landslagsspelare i Sävehof har en bit kvar för att övertyga landslagstränare Signell. Johanna Ahlm är ändå på rätt väg. Mer tveksamt när det gäller Emma Ekenman Fernis, idag fick hon knappt speltid.

Extra plus i ett jämnt Sävehof till Tilda Olsson, Elin Hallagård och hon som spikade upp en vedbodvägg i sin målbur, Isabella Mouratidou. I Önnered anbefalles framförallt ett långt träningsläger gällande effektivitet i avslut.

Sävehof: Joanna Lindvall Hagg 4, Nina Dano 4, Johanna Ahlm 4, Tilda Olsson 4, Elin Hallagård 3, Elin Karlsson 2, Olivia Mellegård 2, Thess Krönell 1, Johanna Forsberg 1, Linnea Pettersson 1

Önnered: Victoria Larsson 3, Tilda Matthijs 3, Maja Eriksson 3, Jessica Ehrnbring 2, Linnea Säreborn 2, Lovisa Ekberg 1, Maria Sundin 1, Louise Karlsson 1

Författare: Anders Hilmersson

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here