En promenad i parken för Sävehof

Elin Hallagård stänkte in sju mål. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Det här var matchen ingen direkt längtade efter. En match där allt talade samma språk, Sävehof skulle besegra Boden. Punkt slut. En promenad i parken för topplaget Sävehof med nästan fem gånger så många poäng som nästjumbon Boden. Till råga på allt gick matchen direkt efter Sävehofsherrarnas match. Hur många skulle orka sitta kvar och se en match där alla ”visste” utgången. Och visst gick det precis som vi alla trodde.
Staden Boden har ett befolkningsunderlag på cirka 18 000 invånare. I Partille bor cirka
38 000. Lägg till det miljonen i Storgöteborg. Utifrån det perspektivet är det ju ett under att lilla Boden är uppe i högsta ligan. Med all rätt är man stadens stolthet. Men i Partille Arena är det inte många som kommer för att heja fram norrlänningarna. Alla ”vet” ju dessutom att matchen kommer Sävehof att dominera.
Men det tog några tio minuter och lite till innan maskineriet i Sävehof kom igång. Till en början var det okoncentrerat och ineffektivt. För ett ögonblick, ett mycket kort sådant, såg det ut att kunna bli lite spänning i matchen. Men efter hand skärpte Sävehof till sig och kom åtminstone i närheten av normal nivå, samtidigt som Boden missade alldeles för många målchanser. Till halvlekens noterbara inslag var Bodens Johanna Hellgren. Under halvlekens sista fyra minuter fick hon ett obegripligt flow, stänkte in tre mål och ordnade en straff. Oj oj, skulle hon kunna vända matchen som i halvtid stod 14-9 till Sävehof?

I andra halvlek hoppades man att Boden skulle närma sig Sävehof och ge liv åt matchen. Men närmare än två måls underläge, 19-17, kom man aldrig. Utan att förta sig kontrollerade Sävehof matchen vilket ofta är en omskrivning för en tråkig match. Men Boden ska ändå ha heder för sin inställning och kampvilja. Laget har god klass och har spelare som kan glimta till några minuter här och där. Som Andrea Johansson och Julie Soulard och tidigare nämnda Johanna Hellgren. Emmy Nordmark hör till undantagen, hon är bäst i Boden match efter match. Ikväll lyste hon inte under första halvlek men kom igen i andra.
I Sävehof är nästan alla spelare bra när man möter ett motstånd av Bodens klass. Den riktigt stora frågan för Sävehof som förening är hur man ska nå en internationell nivå. Kvällens match blev en lättsam tillställning där lagets stjärnor aldrig behövde pressa sig.
Slutresultat: 26-21
Sävehof: Elin Hallagård 7, Amelia Lundbäck 5, Johanna Forsberg 4, Olivia Mellegård 4, Elin Semmingsson 2, Elin Karlsson 1, Linnea Pettersson 1, Nina Dano 1, Johanna Ahlm 1
Boden: Andrea Johansson 6, Emmy Nordmark 5, Johanna Hellgren 4, Julie Soulard 3, Paulina Masna 2, Annica Ölén 1

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here