Emmy Nordmark skänker handdesinfektion i Boden

Emmy Nordmark. Foto: Peter Skaugvold, Bildbyrån

Boden Handbolls trotjänare Emmy Nordmark hjälper staden i Coronatider. Den blivande mamman delar ut gratisexemplar av handdesinfektion från sitt egna märke ”en.” till butiker och restauranger i Boden.

– Jag har ett företag där jag säljer tvålar och lite andra hygienartiklar sedan ett halvår tillbaka. Nu såg jag för ett tag sen att allmänheten skriker efter handdesinfektion, då ville jag hjälpa jag till, säger Emmy Nordmark till Handbollskanalen.

Mittnian berättade tidigare för NSD att hon vill hjälpa till med att dela ut gratisexemplar av handdesinfektion för att människor ska kunna hålla sig bakteriefria när de besöker lokala butiker och matställen i Boden.

– Jag vet att vården också behöver men i dagsläget har jag inte möjlighet att skänka där. Men jag ska gå ut med gratisexemplar till butiker och restauranger i stan.

Produktionen sker i en lokal som hennes morfar äger i Åskogen, en bit från Boden. Och det har även varit stor efterfrågan på hennes köpbara produkter den senaste tiden, där hon bara på ett dygn sålde slut på tusen flaskor.

– Men jag gör det inte för att tjäna pengar och jag har inte höjt till några ockerpriser, vilket man har sett på lite andra håll. Jag vill bidra med billigare varor.

Allt detta lyckas den 30-åriga handbollsprofilen hålla igång med samtidigt som hon har en bebis i magen.

– Hehe ja, tajmingen var väl inte den bästa. Men jag mår jättebra och det känns bra att hjälpa till. Jag har en ambition att hålla på så länge behovet finns och som det ser ut nu så finns det behov.