Emma Hultborg stannar i VästeråsIrsta

Emma Hultborg. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Emma Hultborg får förtroendet med en femte säsong i SHE och VästeråsIrsta. Målvakten kan också komma till som förstaval med ett förlängt kontrakt.

Irma Schjötts flytt till H65 Höör var en nyhet för ett par veckor sedan. VästeråsIrsta ser om sitt hus och ger 22-åriga Hultborg ytterligare utvecklingsmöjligheter.

– Emma är den mest rutinerade av de målvakter som vi har trots sin unga ålder. Hon har fått stå tillbaka lite i denna säsong då konkurrensen varit hård men förutsättningarna för att ta plats finns då hon nu jobbat bort de flesta fysiska men som hon hade med sig när hon kom till klubben. Med ökad belastning i träningen med mer explosiva övningar, nu när kroppen håller, så kommer hon till nästa säsong att slåss med de mer orutinerade om förstaplatsen, säger tränaren Frenne Båverud till klubbens hemsida.

Emma Hultborg:
– Jag trivs både på och utanför planen i Västerås. Under kommande säsong hoppas jag kunna ta nya steg framåt i min utveckling. Jag tror att den miljö som VästeråsIrsta erbjuder kan hjälpa mig göra det, säger hon till hemsidan.

Emma Hultborg i VästeråsIrsta
källa: she.se
2015/16: 94 räddningar (34,6 procent)
2016/17: 33 räddningar (34,4 procent)
2017/18: 67 räddningar (25,7 procent)
2018/19: 26 räddningar (25,5 procent)

Länk: Emma förlänger med svartvitt!