Elitseriepremiär och derbyfredag!

Mikaela Johansson, Kristianstads HK. Foto: Viktor Ljungström

Ikväll spelas elitseriens andra match, ett skånederby. Nykomlingarna Kristianstad HK tar emot erfarna Team Eslöv i Kristianstads Idrottshall.

Herrarnas elitserie startade redan förra veckan medan damelitserien fick träningsmatcha sig lite till innan det drog igång på riktigt. Sävehof inledde med att ta emot H65 Höör och vann starkt men oväntat med hela 10 mål, trots att dem i princip tappat hela förstalinen inför denna säsong.

Denna fredagkväll tar som sagt Kristianstad emot Team Eslöv i Kristianstads Idrottshall. Kristianstad har inför denna säsong värvat in många rutinerade spelare i form av bland annat Agnes Rutqvist (Skuru), Mikaela Johansson (Skövde) samt Martina Weisenbilderova (Banik Most) och spelade bra under Annliz Cup och placerade sig på en femteplats.

Rutinerade Eslöv tog sig precis till slutspel i våras och har inför denna säsong tappat fyra spelare, men samtidigt fått in fyra nya spelare. Det vi kan vänta oss av Eslöv och något för Kristiansand att hålla ögonen på är det snabba kontringsspelet och Ida Kellokoski Adamsson men även systrarna Anna och Julia Bardis.

Att inleda säsongen med ett derby är alltid speciellt, och det vi hoppas på är en händelserik, fartfylld och ett härligt skånederby.

Dessvärre får vi vänta till söndag för fler seriepremiärer då Hellton tar emot Irsta Västerås, Spårvägen möter Önnered i Brännkyrkahallen och Heid åker ner till Skåne för att möta Lugi. Skuru och Skövde får vänta på sina elitseriepremiärer ända tills onsdagen den 23e september då dem möts i Skövde Arena.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here