Domonji och Petersson kvar som Söder-kaptener

Yasmin Domonji – en av GT Söders två kaptener. Foto: Nisse Nilsson.

Varför ändra på ett vinnande koncept? SHE-nykomlingen GT Söder behåller bindeln hos Yasmin Domonji och Emma Petersson. Kaptensrollen finns således hos samma namn som under succéåret, konstaterar klubben på sin hemsida.

Vaggo Schjölin leder inom kort GT Söder mot premiärmatchen i högsta serien. I nomineringen av lagkaptener tog tränaren noggranna hänsyn till goda egenskaper.

–  Emma har en viss roll bakåt och syns kanske inte lika mycket som övriga målgörare gör, men hon har en viktig roll i laget och hennes lojalitet till sina lagkamrater bidrar stort till varför jag vill ha henne kvar i kaptensrollen. Hon är även en länk till övriga spelare i laget, säger Schjölin till klubbens hemsida.

– Yasmin är en ledare även utanför planen. Hon engagerar sig i laget och i sina lagkamrater. Vad gäller träning och inställning är hon i framkant, fortsätter han.

Det ärofyllda valet landar bra hos spelarna. Dock är Söder-duon öppen för att det kan ligga mer i att vara kapten i ett SHE-lag.

– Uppdraget som lagkapten är oftast enklare när det går bra, vilket det ju verkligen gjorde förra året. Nu är det ny liga och det ställs högre krav och vi har en tuff säsong framför oss. Det gör nog att alla i gruppen, inklusive Emma och jag,  kommer få jobba hårdare för att skapa bra harmoni även när det går lite tyngre, säger Domonji till klubbens hemsida.

Länk: SHE: Yasmin Domonji & Emma Petersson utsedda till kaptener

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here