Dansk niometersspelare klar för Skara HF

Line Hindhede klar för Skara. Foto: Ringköbing

Pressmeddelande: Ännu en danska ansluter nu till Skara HF. Det är 21-åriga niometersspelaren Line Hindhede som skrivit på för spel i Skara.

Line har, trots sin ringa ålder, spelat två säsonger med det danska elitlaget Ringkobing Håndbold och ser nu fram mot nya utmaningar i Sverige. Tidigare är en annan danska, Trine Leth från SK Aarhus, klar för spel i Skara nästa säsong. Om den nya utmaningen i sitt handbollsliv säger Line så här:

-Jag har hört mycket bra om Skara HF som en förening med framtidsvisioner och en bra verksamhet. Att klubben har en stor och aktiv publik är något jag ser fram mot att få uppleva. Att anta en ny utmaning är viktigt för mig och jag tro också att jag kan bidra med mitt niometersspel i min nya klubb.

-Vi klappar oss själva på axeln för en finfin rekrytering i Line, säger Skara HF:s tränare Andreas Johansson. Han ser henne som en ung och talangfull niometersspelare, och säger så här om nyförvärvet:

– Trots att hon är högerhänt och fostrad som vänster- och mittnia imponerar hon även som högernia. Allroundspelare på grund av att hon är rejäl och individuellt fint skolad. Hon är en bra försvarsspelare och det märks att hon har mött bra motstånd. Hon har härligt höga ambitioner med sin handboll och älskar att träna.