Comebackande Alexandra Roos avslutar karriären igen

Alexandra Roos. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

En meniskskada satte stopp för karriären förra säsongen. I år var Alexandra Roos ändå tillbaka i Skara HF när de behövde hjälp, tills hälsenan gick av. Nu avslutar 30-åringen handbollskarriären återigen, skriver Skara HF på sin hemsida.

I den sista omgången av SHE 2018/19 drabbades Skaras högersexa Alexandra Roos av en meniskskada. Den finska landslagsspelaren valde då att avsluta karriären. Men när Skara behövde hjälp den gångna säsongen drog hon återigen på sig den lila manteln och hoppade in.

– Jag var inte klar som handbollsspelare och känner mig egentligen inte det nu heller. Klubben hörde av sig och frågade om jag ville spela vidare, eftersom min ersättare, Linnea Efraimsson, i sista stund bestämde sig för att studera i Stockholm, säger Roos på hemsidan.

Hon var lagets förstaval på högerkanten men i januari i år var olyckan framme igen i hemmamatchen mot GT Söder. Då gick hälsenan av i vänstra foten mitt i en löpning. Efter olyckan har hälsenan självläkt och ”Alex” har kört rehab och hoppas vara återställd i slutet av året. Men det verkar alltså inte bli någon mer handboll, som spelare, för henne.

30-åringen sitter dock fortfarande kvar i Skara HF:s styrelse som sekreterare och ledamot samt är en del av sportgruppen med inriktning mot elitverksamheten, skriver klubben på sin hemsida.

– Det är en intressant uppgift som jag tycker mycket om. Jag vill jobba nära A-laget, även om det just nu är rätt ovisst med allting på grund av Coronakrisen, inte minst ekonomiskt, säger hon.

Roos spelade 54 landskamper för Finland och gjorde 183 mål. Under karriären representerade hon finska HIFK och GrIFK, Toten HK i Norge och Skövde och Skara i Sverige.

HELA INTERVJUN MED ALEXANDRA ROOS