Christer ”CK” Karlsson tränar Kärra nästa säsong

Christer "CK" Karlsson blir tränare för Kärra HF. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Mattias Kasberger lämnade tränarposten för Kärra HF:s damer i februari och presenterades nyligen i stället som tränare för herrlaget. Nu meddelar klubben att det blir Christer ”CK” Karlsson som tar över damlaget inför nästa säsong.

Sedan Mattias Kasberger lämnade som tränare för Kärra HF:s damer i SHE, tog Magnus Björklund och Julia Eriksson över jobbet för resten av säsongen. Nu presenterar klubben Christer ”CK” Karlsson som lagets tränare inför den kommande säsongen.

– Efter mycket arbete har vi landat i den rekrytering som vi verkligen gått hårt för att få. I Christer får vi en lagbyggare av ädlaste sort, ett proffs ut i minsta detalj och en mycket god människokännare, säger Thomas Willram i Kärra HF:s elitkommitté på klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Vi har en tydlig ambition sedan sex år tillbaka att bygga en verksamhet år för år, sten för sten, som om några år ska utmana Svensk damhandbolls toppskikt. Detta ska göras med den fantastiska flickverksamhet vi bedriver ihop med spelare som vill spela i en förening där kamratskapen och sammanhållning ihop med hård träning är vägen till framgång.

Christer ”CK” Karlsson ledde Fredrikstad 2015-19, från andraligan i Norge till respekterad elitstatus. Han har över 30 års tränarrutin och har under senare år tränat (och varit sportchef för) BK Heid och senast Boden Handboll. Avtalet är skrivet över två år.

Kärra HF är alltjämt jumbo i SHE men har bara en poäng upp till just BK Heid på kvalplatsen, med två matcher kvar att spela.

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Kärra HF Damlag (@karradamer)