Brandskattat Lugi föll mot Kristianstad

Maja Hansson, fyramålsskytt mot Lugi. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Allsvenska Kristianstad HK slog SHE-laget Lugi HF med 19–18 i en träningsmatch. Då var vinrötts tränare Dragan Brljevic snarare bekymrad över skadeläget. – Med laget jag har just nu kan jag inte begära för mycket, sade han till Sydsvenskan.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Rena fakta om truppen och uppställningen var att Lugi gjorde den korta resan till Kristianstad utan flera ordinarie namn. I stället hade Lundalaget tre mittsexor samtidigt i en matchbild med ovanliga krav.

Hannah Flodman saknades på grund av sjukdom, Tyra Axnér som spelar final i U17-EM var inget alternativ. Annars var det skador på flera håll som orsakade bortfallet.

– Emma Navne är borta till slutet av oktober. Tova Alm har en stressfraktur. Det kan ta en vecka eller några månader. Den som oroar mig mest är Julia Olsson som stukade foten i december och har inte blivit bättre. Vi har inte koll på vad det är och hon är jätteviktig för oss, sade Brljevic till Sydsvenskan.

Kristianstad nådde in till linjen bra och hittade ut till kanten för öppna lägen, därav vinsten i den målsnåla augustimatchen.

Kristianstad HK–Lugi HF 19–18 (11–8)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here