BOMB: Sävehof jagar Helle Thomsen

Helle Thomsen, Nederländerna. Foto: Tommy Holl IBL/AOP

Henrik Signell lämnar tränaruppdraget i IK Sävehof för att arbeta fulltid som förbundskapten för damlandslaget. Nu jagar klubben en ersättare och hetaste namnet är Helle Thomsen, rapporterar SVT.

ANNONS

Helle Thomsen fick sparken från CSM Bukarest i mars efter ett par svaga resultat i den inhemska ligan, trots att det inte var någon fara på taket för ligaguldet. Den danska topptränaren är förbundskapten för Nederländerna men har i övrigt alltså ledig tid att spendera hos en klubb, om hon vill.

Nu rapporterar SVT att IK Sävehof haft kontakt med Thomsen vilket bekräftas av sportchefen Anders Eliasson:

– Vi räknar med att lösa tränarfrågan de närmaste dagarna. Helle är väl det mest kända namnet vi har varit kontakt med men hon vet idag inte riktigt vad hon ska göra, säger han till SVT.

Hanna Fogelström är manager i Sävehof och hade Helle Thomsen som assisterande tränare i landslaget under bland annat EM 2014 då Sverige tog brons. Även Johanna Ahlm var med i den turneringen och har alltså direkt erfarenhet av Thomsen från både landslaget och klubblaget. Thomsen var mycket uppskattad av den svenska spelartruppen även när hon hade huvudansvaret under våren 2016.

Helle Thomsen är född 1970 och började lira handboll i Fredrikshavn KFUM. Vilket alltså också kunde vara en fördel för Sävehof med närheten till rötterna i Fredrikshavn. Hon lirade även i Norge för Skogn och Drammen innan tränarkarriären inleddes i Team Tvis Holstebro. Hon tog sedan FC Midtjylland till Final 4 i Champions League 2013/14, guld i Cup Winners’ Cup 2014/15 och danska ligaguld både 2013 och 2015.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here