BOMB: Lundström ersätter Ekenman-Fernis i Sävehof

Skurus Mathilda Lundström. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån.

Igår kom nyheten att IK Sävehofs högerkant Emma Ekenman-Fernis lämnar i sommar. Nu presenterar Partilleklubben hennes ersättare. Det blir Mathilda Lundström från Skuru IK.

När en riktigt bra landslagsmeriterad högerkant försvinner från Sävehof så trollar de fram en ny riktigt bra landslagsmeriterad högerkant till klubben. Mathilda Lundström har deltagit i två mästerskap för Sverige (EM 2018 och VM 2019) och har dessutom blivit utsedd till årets bästa högersexa två år i rad i SHE då hon spelade för Skuru IK.

– Vi är såklart väldigt glada och stolta över att ha knutit Mathilda till oss. Hon är en väldigt modern kantspelare, duktig i försvar och gillar att kontra. Mathildas tränings-vilja och höga ambitioner gör att hon kommer passa perfekt in i vårat lagbygge inför nästa säsong, säger Emil Berggren i pressmeddelandet.

Att i och med värvningen förstärka sitt eget lag samtidigt som man försvagar en av sina toppkonkurrenter smakar säkerligen inte helt fel för Sävehof. När dessutom 23-åringen själv var sugen på miljöombyte blev flytten till verklighet.

– Jag har i fyra säsonger spelat i Skuru och är otroligt glad över den tiden jag varit
där. Jag har haft en bra utveckling både spelmässigt och fysiskt tack vare de
tränare, ledare och otroligt fina lagkamrater jag haft runtomkring mig. Men nu
känner jag att det är dags för ett miljöombyte och nya utmaningar. Sävehof är en
proffsig klubb med höga ambitioner där jag kan fortsätta utvecklas, så ser verkligen
fram emot kommande säsong, säger Mathilda Lundström i pressmeddelandet.

Det verkar även ha förekommit anbud från utlandet för Lundström men ändå föll lotten på att stanna i Sverige och SHE ett tag till, där kontraktet är skrivet på 1+1 år.

– Det var inga erbjudanden från utlandet som kunde matcha det som Sävehof presenterade, så valet var ganska enkelt, säger hon.