Boden värvar högernian Andrea Beleska

Andrea Beleska. Foto: Boden Handboll IF.

Boden Handboll har fått in ”en vänsterhänt högernia med bra längd”. Det är Tobias Petterssons beskrivning av Andrea Beleska som fått kontrakt efter provträning. – En spelartyp som vi saknar för tillfället, säger tränaren till Handbollskanalen.

Beleska, med ursprung i Nordmakedonien började i lokalklubben Kicevo innan hom växlade upp i Vardars akademi och Metalurg Skopje. Boden hämtar närmast 25-åringen från turkiska Ankara Yenimahalle och presenterar nyförvärvet på sin hemsida.

Tre dagar i norrländsk miljö gav henne ett färskt kontrakt med SHE-klubben. Nästa steg blir att komma i matchform i Boden.

– Hon har inte spelat sedan i våras. Det kan ta några veckor innan hon kommer i fas, med samspel och tajming som för alla som kommer till ett nytt lag, säger Pettersson.

Med tanke på lagbygget, vad är utmaningen med att få in nya spelare under pågående säsong?

– I den bästa av världar hade jag haft 16-17 spelare från den första maj och tränat på. Så fungerar det sällan, med skador och sjukdomar kommer det alltid hack i skivan, fortsätter tränaren och placerar in Beleska i rätt Bodensammanhang.

– En spelartyp som vi saknat för tillfället. På högernio har vi tidigare spelat mycket med Johanna Hellgren och litegrann med Faith (Eriksson).

Beleska skrev på för säsongen ut och befinner sig för tillfället på kortvarig hemresa. Från och med nästa vecka räknar hon Boden som sitt hem. Med alla papper i ordning kan matchdebuten komma mot VästeråsIrsta den 27 oktober.

Länk: Andrea klar för Boden Handboll IF

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here