Boden startade bra – utan att räcka till mot Skuru

Hanna Åhlén. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Skuru hade sina tyngsta matchminuter direkt efter långresa och landning i Boden. Ganska snart kunde gästerna jobba runt och kvittera ut två poäng. – En tuff och jämn match först, sedan får vi till bättre försvar, sade Hanna Åhlén till Handbollskanalen.

Under matchens inledande tredjedel övertygade Boden mycket mer än sina motståndare.

Måhända var det en formel för fler poäng vi såg när tabellelvan klev till i duellerna, satsade framåt och fick betalt i ett jämnt målutbyte med tvåan efter 20 minuter? Emmy Nordmark med sex mål och Sara Nordströms offervilja stack ut.

– Vi har pratat om några av deras anfallsspel, kantövergång och tjeckväxel men släpper till dem iallafall, sade Åhlén.

Framtiden får utvisa vad det leder till, söndagskampen hamnade snart i bekanta hjulspår. Botten mot toppen och mål därefter.

– Vi står bättre bakåt och kontrar på. Friskt vågat, log Skurus fyramålsskytt.

Niometaren Åhlén fintade sig fram med mer eller mindre öppna kort precis när bortalagets höjning kom. Mathilda Lundström kom till fint från kanten i samma period.

Hemmalagets försök slutade under en lång period, när 10–14 blev 10–20, med en notering i en av två kolumner.

Antingen framprovocerat tekniskt fel, eller inläst skott och räddning av Evelina Eriksson.

Det var inte mot Skurus självförtroende och tio raka segrar som de första hemmapoängen skulle komma.

Boden fick nöja sig med att hyfsa siffrorna, 17–25 till slut och ladda om för nästa veckas mångdubbelt viktigare match när Kristianstad gästar i bottenstriden.

Skuru har sin egen utmaning, mötte de övriga topp tre-konkurrenterna i höstens första två omgångar och väntar på returer mot H65 Höör och IK Sävehof. De övriga matcherna har Nackalaget vunnit med i snitt tio mål hittills.

–Det är klart att vi hade önskat fler jämna matcher, men vi får jobbam med oss själva, vår egen utveckling och ge tid till många spelare. Den bredden kan vi ha nytta av i slutspelet, sade Åhlén.

Och hur var nivån idag?

– Bitvis bra försvars- och målvaktsspel. Det klaffar inte riktigt i anfallen med lite för många dippar.

Boden Handboll–Skuru IK 17–25 (9–13)
Matchprotokoll >>
Tabell >>