Boden pressade Sävehof – som vände i slutet

Olivia Mellegård. Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Det var nära en rejäl skräll i norra Sverige igår. Med 13 minuter kvar ledde Boden överraskande över Sävehof med 23-19. Då klev firma Mellegård/Ekenman Fernis fram och vände matchen.

Det var få som trodde att segerlösa Boden skulle ha något att säga till om mot regerande mästarna Sävehof. Efter 8 spelade minuter bestod nog den skaran av ännu färre personer när Sävehof satte dit ledningen till 5-2.

Sen hände något med Boden. Fem raka hemmamål av fem olika målskyttar vände på övertaget. Norrbottningarna höll sen ledningen till halvtid med 13-10, där Olivia Mellegård reducerat två gånger om på slutet.

Den andra halvleken fortsatte i svart och vitt och Boden ledde alltså med 23-19 genom Paulina Masna med 13 minuter kvar att spela.

Och det är väl då de är som bäst, storlagen och storspelarna, med ryggarna mot sporthallsväggen. Olivia Mellegård och Emma Ekenman Fernis gjorde 7 mål tillsammans i slutet – samtidigt som Boden gick tyngre – vilket ledde till en tung seger för Sävehof.

– Vi förändrar lite då och kör vissa anfall med en spelare mer. Vi höjer oss bakåt och blir mer aggressiva i vårt försvarsspel där sista kvarten. Det blir några kantlägen och några kontringslägen som både jag och Emma gillar. Sedan har vi några straffar i viktiga lägen som Emma sätter dit också., säger Olivia Mellegård till GP.

Boden: Paulina Masna 6, Emmy Nordmark 3, Johanna Hellgren 3, Sara Nordström 3, Andrea Johansson 3, Kristiane Stormoen 3, Ekaterina Lubjanaja 3, Moa Nilsson 1.

Sävehof: Emma Ekenman Fernis 8, Olivia Mellegård 8, Johanna Forsberg 4, Elin Hallagård 3, Nina Dano 2, Thess Krönell, Tilda Olsson 1, Johanna Ahlm 1.